Πώς να συντάξετε βιογραφικό ως φοιτητές: Παράδειγμα & Συμβουλές

Είστε φοιτητής και θέλετε να δημιουργήσετε ένα νέο βιογραφικό ή χρειάζεστε συμβουλές από ειδικούς για το πώς να συντάξετε ένα καλό βιογραφικό σημείωμα; Στο CVMaker προσφέρουμε τα απαραίτητα εργαλεία και τους πόρους που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε έγγραφα για την επαγγελματική σας σταδιοδρομία. Επιπλέον, ο Δημιουργός Βιογραφικού μας προσφέρει ένα ενσωματωμένο εργαλείο εύρεσης εργασίας που σας διευκολύνει να αναζητήσετε και να υποβάλετε αίτηση για θέσεις εργασίας, όλα από ένα μέρος.

Οι ειδικοί του CVMaker συνιστούν ανεπιφύλακτα να δημιουργήσετε ένα βιογραφικό σημείωμα φιλικό προς το ATS. Το ATS αναφέρεται στο σύστημα παρακολούθησης αιτούντων, και εν συντομία, οι μεγαλύτερες εταιρείες τείνουν να χρησιμοποιούν αυτό το σύστημα για τη διαχείριση των εκατοντάδων αιτήσεων που λαμβάνουν. Επιτρέπει στους υπεύθυνους προσλήψεων ή στους διευθυντές προσλήψεων να φιλτράρουν τους υποψήφιους με κριτήρια όπως τα χρόνια της εργασιακής εμπειρίας ή με βάση συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, των γλωσσικών ή τεχνικών δεξιοτήτων.

Ανεξάρτητα από την εμπειρία σας, ο οδηγός μας θα σας εξοπλίσει με συμβουλές και τις βέλτιστες πρακτικές που πρέπει να ακολουθήσετε κατά τη σύνταξη ενός βιογραφικού σημειώματος. Περιλαμβάνει οδηγίες σχετικά με το πώς να δημιουργήσετε ένα βιογραφικό σημείωμα που να είναι ευπαρουσίαστο και εύκολο στην ανάγνωση. Ακολουθήστε τις συμβουλές μας για να μάθετε στρατηγικές σύνταξης για να δημιουργήσετε ένα ισχυρό βιογραφικό σημείωμα ως σπουδαστές!

Δημιουργήστε ένα επαγγελματικό βιογραφικό

Διαδικασία Σύνταξης Βιογραφικού: Από πού να ξεκινήσετε;

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι, κατά μέσο όρο, οι υπεύθυνοι προσλήψεων ελέγχουν ένα βιογραφικό μέσα σε 9 δευτερόλεπτα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχετε ένα καλά δομημένο, συνοπτικό και προσαρμοσμένο βιογραφικό. Για να το διασφαλίσετε αυτό, το CVMaker σας συμβουλεύει να κάνετε μια εμπεριστατωμένη έρευνα για την εταιρεία και την επιθυμητή θέση εργασίας που επιθυμείτε πριν ξεκινήσετε να δημιουργείτε το βιογραφικό σας. Υπάρχουν δύο στάδια για τη σύνταξη ενός βιογραφικού: η δημιουργία ενός κύριου βιογραφικού και ενός προσαρμοσμένου βιογραφικού.

Κύριο Βιογραφικό για Φοιτητές

Το κύριο βιογραφικό περιλαμβάνει όλες τις εμπειρίες, την εκπαίδευση, τα μαθήματα, τις πιστοποιήσεις και επιπλέον πληροφορίες, όλα σε ένα έγγραφο. Ο στόχος είναι να συμπεριλάβετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προηγούμενες εργασιακές ή εθελοντικές σας εμπειρίες, ακόμα και αν πιστεύετε ότι δεν είναι σχετικές ή νέες. Σε τελική ανάλυση, αυτό το έγγραφο απαριθμεί ολόκληρο το ακαδημαϊκό ιστορικό και την προϋπηρεσία σας. Μπορείτε να το θεωρήσετε ως ένα έγγραφο αναφοράς για να προσαρμόζετε το βιογραφικό σας για μια συγκεκριμένη θέση εργασίας.

Καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας σας, θα είναι δύσκολο να θυμάστε όλες τις προηγούμενες εργασίες σας, επομένως το CVMaker συνιστά να διατηρείτε κάποιου είδους σημειώσεις ή ένα κύριο βιογραφικό. Καλό είναι να το ελέγχετε και να το ενημερώνετε τακτικά προσθέτοντας νέες δεξιότητες, εργασίες ή επιτεύγματα, ακόμα και αν είναι πέρα από το εύρος της εργασίας σας.

Προσαρμοσμένο Βιογραφικό για Φοιτητές

Όταν προσαρμόζετε το βιογραφικό σας για μια συγκεκριμένη θέση εργασίας, ανατρέξτε στην υπάρχουσα έρευνά σας ή πραγματοποιήστε μια νέα έρευνα για μια θέση που σας ενδιαφέρει για να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τις κατάλληλες λέξεις-κλειδιά και τις δεξιότητες που είναι συναφείς και ακριβείς για τη θέση εργασίας. Το να δημιουργήσετε ένα βιογραφικό για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας μπορεί να φαίνεται πιο χρονοβόρο, αλλά σίγουρα θα ανταμειφθείτε με ένα καλογραμμένο, προσαρμοσμένο βιογραφικό. Το βιογραφικό σημείωμα δεν πρέπει να υπερβαίνει τις δύο σελίδες, κατά προτίμηση μία σελίδα για φοιτητές ή άτομα με λίγη έως καθόλου εμπειρία.

Εάν δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε όταν προσαρμόζετε το βιογραφικό σας, ρίξτε μια προσεκτική ματιά στην εταιρική κουλτούρα ερευνώντας τις αξίες, τους πελάτες ή το εργασιακό περιβάλλον. Προσπαθήστε να ενσωματώσετε τις αξίες τους στα έγγραφα της δικής σας επαγγελματικής σταδιοδρομίας, όπως στο βιογραφικό σημείωμα και στη συνοδευτική επιστολή, αλλά, το πιο σημαντικό, να θυμάστε τα ευρήματά σας στη συνέντευξη. Με το να ελέγχετε τον ιστότοπο της εταιρείας και τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας, θα καταλάβετε τις απαιτήσεις ή τις δεξιότητες που αναζητούν.

Επαγγελματική Συμβουλή

Όταν συντάσσετε ένα βιογραφικό σημείωμα για μια συγκεκριμένη θέση εργασίας, να αναφέρεστε πάντα στο κύριο βιογραφικό σας ως πηγή. Η δημιουργία ενός κύριου βιογραφικού και η διεξαγωγή έρευνας για τις λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιεί η εταιρεία μπορεί να σας βοηθήσει να κερδίσετε μια θέση εργασίας. Μην παραβλέπετε αυτήν την ευκαιρία.

Παράδειγμα Βιογραφικού Φοιτητή

Παράδειγμα βιογραφικού πτυχιούχου που αναζητά μια θέση ανθρώπινου δυναμικού

βιογραφικο σημειωμα παραδειγμα για φοιτητεσ

Κατεβάστε αυτό το παράδειγμα βιογραφικού - βιογραφικό φοιτητή πανεπιστημίου.

Στο παραπάνω παράδειγμα βιογραφικού σημειώματος, ο Γεώργιος είναι τριτοετής φοιτητής πανεπιστημίου που θέλει να ξεκινήσει την καριέρα του στο Ανθρώπινο Δυναμικό. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του απέκτησε σχετική επαγγελματική εμπειρία. Συμπεριλαμβάνοντας την εκπαίδευση στην κορυφή του βιογραφικού σημειώματος, εστιάζει την προσοχή στις βασικές δεξιότητες και τα προσόντα του. Η επαγγελματική εμπειρία έχει ενσωματωθεί στρατηγικά στο τμήμα προϋπηρεσίας, επισημαίνοντας μόνο τα διαστήματα.

Τι να συμπεριλάβω στο βιογραφικό ως φοιτητής;

Υπάρχουν συγκεκριμένες υποχρεωτικές/προτιμώμενες και προαιρετικές ενότητες σε ένα βιογραφικό. Αφού συμπληρώσετε το βιογραφικό σας για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας περιλαμβάνοντας τυχόν σχετική εμπειρία, δεξιότητες και προσωπικά στοιχεία, αξιολογήστε προσεκτικά ποιες προαιρετικές πληροφορίες θα ήταν επωφελείς να τις συμπεριλάβετε.

Προσωπικό Προφίλ για Βιογραφικό Φοιτητή

Μια σύνοψη προφίλ, γνωστή και ως προσωπικό προφίλ ή περίληψη για εσάς, είναι μια σύντομη επαγγελματική δήλωση που δείχνει σε έναν υπεύθυνο προσλήψεων τις φιλοδοξίες για τη σταδιοδρομία σας. Σημειώστε ότι μια προσωπική δήλωση για ένα βιογραφικό φοιτητή διαφέρει από ένα προσωπικό προφίλ στην Ελλάδα. Το πρώτο συνδέεται συχνά με ένα έγγραφο ή μια έκθεση όπου ένας φοιτητής πανεπιστημίου εκφράζει το ενδιαφέρον του να ενταχθεί σε ένα ίδρυμα ή οργανισμό. Για να μάθετε πώς να δημιουργήσετε αυτήν την ενότητα, διαβάστε πώς να συντάξετε ένα προσωπικό προφίλ για το βιογραφικό σας.

Ποιες δεξιότητες να συμπεριλάβω σε ένα βιογραφικό φοιτητή;

Οι δεξιότητες ποικίλουν, μερικές είναι πιο χρήσιμες από κάποιες άλλες. Όταν αποφασίζετε τι να συμπεριλάβετε σε ένα βιογραφικό, μην μπείτε στον πειρασμό να προσθέσετε δεξιότητες μόνο και μόνο επειδή πιστεύετε ότι θα ήταν πιο ωφέλιμο. Αντίθετα, αξιολογήστε προσεκτικά τις κορυφαίες δεξιότητές σας και διαφοροποιήστε τις σχετικές τεχνικές και προσωπικές δεξιότητες. Ανατρέξτε σε αυτό το άρθρο για περισσότερες πληροφορίες.

Εργασιακή Εμπειρία σε Βιογραφικό Φοιτητή

Σε αυτήν την ενότητα, ο κύριος στόχος είναι να συμπεριλάβετε σχετικές προηγούμενες θέσεις εργασίας, εξηγώντας τα καθημερινά σας καθήκοντα, τα βασικά επιτεύγματα ή τις γνώσεις που χρειαστήκατε. Συμπεριλάβετε μόνο εμπειρίες που σχετίζονται με τη θέση εργασίας ή όπου έχετε αποκτήσει μεταβιβάσιμες δεξιότητες. Αυτό θα σας βοηθήσει να βρείτε μια δουλειά, διασφαλίζοντας ότι κατέχετε τις βασικές ικανότητες για τη θέση εργασίας που επιθυμείτε. Ανατρέξτε σε αυτό το άρθρο στο ιστολόγιο του CVMaker για περισσότερες πληροφορίες.

Επιπλέον Παραδείγματα Εμπειρίας Σε Βιογραφικό Φοιτητή

Εάν έχετε λίγη έως καθόλου επαγγελματική εμπειρία, αλλάξτε την κύρια εστίαση του βιογραφικού σας στην εκπαίδευση, χρησιμοποιώντας μια μορφή βιογραφικού που βασίζεται στις δεξιότητες. Εναλλακτικά, μπορείτε να δημιουργήσετε μια επιπλέον ενότητα προϋπηρεσίας με μερική απασχόληση ή εθελοντική εργασιακή εμπειρία, όπου μπορείτε απλώς να αναλύσετε τον ρόλο και τα καθήκοντά σας, να αναφέρετε την εταιρεία/οργάνωση και τα διαστήματα. Ο στόχος ενός προσαρμοσμένου βιογραφικού είναι να σας βοηθήσει να κλείσετε περισσότερες συνεντεύξεις για δουλειά.

Επαγγελματική Συμβουλή

Εάν δεν ξέρετε σίγουρα τι είδους δουλειά θέλετε να ακολουθήσετε, σκεφτείτε να συμμετάσχετε σε ένα πρόγραμμα παρουσίασης θέσεων εργασίας. Είναι ένας τύπος κατάρτισης στον χώρο εργασίας όπου ένας ανειδίκευτος υπάλληλος μαθαίνει από έναν πιο έμπειρο υπάλληλο.

Πώς να απαριθμήσετε την εκπαίδευση σε ένα βιογραφικό ως φοιτητής

Το CVMaker συμβουλεύει ανεπιφύλακτα να εστιάσετε στα ακαδημαϊκά σας επιτεύγματα, τα μαθήματα και τις κοινωνικές δεξιότητες όταν συντάσσετε ένα βιογραφικό σημείωμα ως σπουδαστής πανεπιστημίου. Όσον αφορά τη διάταξη του βιογραφικού, είναι ωφέλιμο να τοποθετήσετε την εκπαίδευση πάνω από την εργασιακή σας εμπειρία. Ένα άλλο χαρακτηριστικό που θα πρέπει να ξεχωρίζει είναι η σύντομη περιγραφή της εκπαίδευσής σας, με την οποία μπορείτε να συμπεριλάβετε σχετικές λέξεις-κλειδιά και τυχόν δεξιότητες που αποκτήσατε κατά τη διάρκεια των σπουδών σας.

Τι να συμπεριλάβω στην ενότητα της εκπαίδευσης;

Κατά τη σύνταξη της ενότητας της εκπαίδευσης, να περιλαμβάνετε πάντα τον τύπο πτυχίου/διπλώματος, το επίπεδο, το ίδρυμα/τον οργανισμό, την ημερομηνία ολοκλήρωσης και τα σχετικά θέματα. Ως σπουδαστής που αναζητά να κάνει την πρακτική του άσκηση ή που κοντεύει αποφοιτήσει, είναι καλύτερο να συμπεριλάβετε μόνο μαθήματα του τελευταίου έτους τα οποία είναι σχετικά, καθώς και βαθμούς, διακρίσεις ή ακόμα και αν έχετε δύο ειδικότητες. Ρίξτε μια ματιά στα ακόλουθα στοιχεία που μπορείτε να ενσωματώσετε:

Πτυχίο Πανεπιστημίου: Συμπεριλάβετε την ημερομηνία ολοκλήρωσης του πτυχίου, του μεταπτυχιακού ή του διδακτορικού σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να αναφέρετε το αναμενόμενο έτος αποφοίτησης, σχετικά μαθήματα και καλούς βαθμούς.

Περιγραφή πτυχιακής ή θέμα διατριβής: Εάν έχετε λίγη έως καθόλου επαγγελματική εμπειρία, μπορείτε να μετατρέψετε την εκπαίδευσή σας σε μια περιγραφή θέσης εργασίας ενσωματώνοντας τις δεξιότητες που μάθατε ή τις πανεπιστημιακές σας εργασίες.

Σχετικά Πανεπιστημιακά Μαθήματα: Συμπεριλάβετε μαθήματα απευθείας στο πρόγραμμα σπουδών σας, όπου τα απαριθμείτε με κουκκίδες. Εστιάστε σε εκείνα τα μαθήματα που ταιριάζουν καλύτερα με την περιγραφή της θέσης εργασίας ή τους στόχους της εταιρείας.

Πιστοποιητικά, Μαθήματα και Εκπαίδευση: Εάν έχετε ολοκληρώσει μαθήματα, ενσωματώστε τα στην ενότητα της εκπαίδευσης. Εναλλακτικά, προσπαθήστε να μορφοποιήσετε το βιογραφικό σας διαχωρίζοντας αυτές τις ενότητες για να γεμίσετε τον λευκό χώρο ή για να τον κάνετε να ξεχωρίζει ακόμα περισσότερο. Για να βελτιώσετε τις πιθανότητές σας να βρείτε δουλειά, μη διστάσετε να προσθέσετε επαγγελματικά μαθήματα και πιστοποιήσεις εάν σχετίζονται με τον τομέα των σπουδών σας.

Αποφύγετε να αναφέρετε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αντιθέτως, δηλώστε τον τελικό σας βαθμό. Να θυμάστε ότι αυτή η ενότητα δεν είναι υποχρεωτική και σας συμβουλεύουμε να την αποφύγετε στο βιογραφικό.

Κύρια Σημεία

Με τα παραπάνω παραδείγματα και τις συμβουλές, έχετε σχηματίσει μια καλή εικόνα για το τι χαρακτηρίζει ένα καλό βιογραφικό φοιτητή, τους τύπους των ενοτήτων και τη σημασία της προσαρμογής του βιογραφικού σας για μια συγκεκριμένη θέση εργασίας. Λαμβάνοντας υπόψη τις συμβουλές των ειδικών μας, θα μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εξαιρετικό, καλά δομημένο βιογραφικό.

Συμβουλές βιογραφικού για φοιτητές:

  • Να περιλαμβάνετε πάντα τα προσωπικά σας στοιχεία και να ελέγχετε ότι αναφέρετε τον σωστό αριθμό τηλεφώνου και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  • Χρησιμοποιήστε απλή, συνοπτική και επαγγελματική γλώσσα.
  • Μην προσθέτετε πληροφορίες που δεν είναι ακριβείς ή που δεν μπορείτε να υποστηρίξετε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.
  • Αποφύγετε τη χρήση καθομιλουμένων όρων ή αργκό.
  • Υποβάλετε αίτηση για θέσεις εργασίας που δεν απαιτούν προϋπηρεσία ή προηγούμενη εμπειρία καθώς ξεκινάτε την καριέρα σας.
  • Ελέγξτε το βιογραφικό σας για τυπογραφικά και ορθογραφικά λάθη.

Δημιουργήστε ένα επαγγελματικό βιογραφικό

Σχετικά άρθρα

Περισσότεροι από 112.872 χρήστες έχουν δημιουργήσει ήδη το βιογραφικό τους

Με το CV maker, μπορείτε γρήγορα και εύκολα να δημιουργήσετε ένα διακριτικό και επαγγελματικό βιογραφικό μέσα σε 15 λεπτά.

Δημιουργήστε το βιογραφικό σας

Θα έχετε 65% περισσότερες πιθανότητες να βρείτε εργασία