Πώς να δημιουργήσετε ένα βιογραφικό με λίγη ή καθόλου επαγγελματική εμπειρία

Είστε μαθητές Λυκείου ή φοιτητές και έχετε πολύ λίγη επαγγελματική εμπειρία για το βιογραφικό σας; Εδώ είναι μερικές συμβουλές από την ομάδα του CV Maker που θα σας βοηθήσουν να συμπληρώσετε τις κενές σελίδες του βιογραφικού σας.

Θέλετε να κάνετε αίτηση για μια θέση πρακτικής άσκησης, μια καλοκαιρινή ή εθελοντική εργασία αλλά έχετε πολύ λίγη επαγγελματική εμπειρία για να την προσθέσετε στο βιογραφικό σας; Μην πανικοβάλλεστε, θα σας απαριθμήσουμε μερικές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ολοκληρώσετε το βιογραφικό σας και να κερδίσετε τη δουλειά ή την πρακτική άσκηση των ονείρων σας!

1. Ολοκληρώστε το προφίλ σας:

Αρχικά, ξεκινήστε συντάσσοντας μια σύντομη εισαγωγή για τον εαυτό σας στο βιογραφικό σας. Αυτή η εισαγωγή θα επιτρέψει στον υπεύθυνο προσλήψεων να σχηματίσει γρήγορα μια εικόνα για το ποιοι είσαστε και τι αναζητείτε. Μπορείτε να αναφέρετε τα προσωπικά σας στοιχεία (το όνομα, το επώνυμο, την ηλικία), στη συνέχεια τον τίτλο της θέσης εργασίας ή πρακτικής άσκησης που αναζητείτε, και τέλος, το είδος της σύμβασης που σας ενδιαφέρει (σύμβαση ορισμένου χρόνου, σύμβαση αορίστου χρόνου, πρακτική άσκηση, εποχιακή εργασία, εθελοντισμός, πλήρης/μερική απασχόληση, κ.λπ.)

Για να βελτιώσετε το προφίλ σας, είναι σημαντικό να επισημάνετε τα ταλέντα και τις δεξιότητες που θα αποτελέσουν πλεονέκτημα στην θέση εργασίας που αναζητείτε. Αν για παράδειγμα ψάχνετε δουλειά στον κλάδο της εστίασης, δώστε έμφαση στην ικανότητά σας να διαχειρίζεστε αγχωτικές καταστάσεις, στην ευγένειά σας ή στο γεγονός ότι είστε καλοί στην αριθμητική!

Σημείωση: Μια σύντομη περιγραφή του εαυτού σας θα επιτρέψει στον υπεύθυνο προσλήψεων να σχηματίσει μια γρήγορη εικόνα για το ποιοι είστε και τι αναζητείτε!

Δημιουργήστε ένα επαγγελματικό βιογραφικό

Παράδειγμα βιογραφικού με λίγη εργασιακή εμπειρία

φωτογραφία στο βιογραφικό σας

Κατεβάστε αυτό το βιογραφικό σε PDF

Όπως μπορείτε να καταλάβετε από το παραπάνω παράδειγμα βιογραφικού, ο Μιχαήλ είναι ένας απόφοιτος Λυκείου που αναζητάει έναν ρόλο στην εξυπηρέτηση πελατών για να συνεχίσει τη σταδιοδρομία του. Διαθέτει ήδη σχετική εργασιακή εμπειρία τόσο ως υπάλληλος πωλήσεων όσο και στην εξυπηρέτηση πελατών. Αυτό μαζί με το γεγονός ότι γνωρίζει άπταιστα δύο γλώσσες ίσως αποτελέσει πλεονέκτημα για τον ίδιο σε σχέση με άλλους υποψήφιους που δεν διαθέτουν καθόλου εμπειρία. Προκειμένου να κάνει την αίτησή του να ξεχωρίσει, αναφέρει επίσης τα ενδιαφέροντά του εστιάζοντας στο γεγονός ότι συμμετέχει σε τουρνουά σκακιού. Ο Μιχαήλ επέλεξε να χρησιμοποιήσει το σχετικά χαλαρωτικό απαλό πράσινο σε συνδυασμό με το πρότυπο βιογραφικού «Harvard» με την φωτογραφία του. Με το εργαλείο δημιουργίας βιογραφικών μας, είναι εύκολο να κάνετε εναλλαγή σε ένα διαφορετικό πρότυπο.

2. Ξεκινήστε να προσθέτετε περιεχόμενο στο βιογραφικό σας (Μην πανικοβληθείτε σε αυτό το στάδιο!)

Τώρα θα πρέπει να δημιουργήσετε το κομμάτι που αφορά την προσωπική σας εμπειρία. Αυτό μπορεί να αποτελέσει πρόκληση όταν έχετε λίγη ή καθόλου εμπειρία στο επαγγελματικό περιβάλλον.

Ήρθε η ώρα να αναζητήσετε τυχόν εμπειρίες που μπορούν να θεωρηθούν χρήσιμες για το βιογραφικό σας. Οποιαδήποτε εμπειρία έχετε από αμειβόμενη ή μη εργασία θα πρέπει να επισημανθεί στο βιογραφικό σας.

Βοηθήσατε για παράδειγμα ένα μέλος της οικογένειάς σας να διευθύνει έναν πάγκο σε μια υπαίθρια αγορά; Μη διστάσετε να το αναφέρετε αυτό επειδή αυτή η εμπειρία θα δείξει ότι είχατε μια πρώτη επαφή με τον τομέα των πωλήσεων (επαφή με τον πελάτη, μέθοδος πώλησης, οργάνωση του σημείου πώλησης, ταμείο, κ.λπ.)

Εάν οι γονείς σας σάς έχουν εμπιστευτεί τη φροντίδα της μικρής σας αδερφής ή του μικρού σας αδερφού, μπορείτε επίσης να περιγράψετε λεπτομερώς την εμπειρία σας στη φύλαξη παιδιών (προετοιμασία γεύματος, βοήθεια με τις εργασίες και τα μαθήματα, παιχνίδια πρώιμης εκμάθησης κ.λπ.)

Οι εξωσχολικές σας εμπειρίες μπορούν επίσης να χρησιμεύσουν ως απόδειξη για τις διαφορετικές δεξιότητες που διαθέτετε (με τη διοργάνωση εκδηλώσεων, τυχόν εμπειρίες στις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις, με τα κινούμενα σχέδια, την ομαδική εργασία στην τάξη, κ.λπ.).

Για να σας βοηθήσουμε να ολοκληρώσετε αυτό το κομμάτι, απαριθμήστε όλες τις δραστηριότητες ή τις υπηρεσίες που σας ζήτησαν να ολοκληρώσετε, και αν αυτό σας ακούγεται ασήμαντο, αυτές ίσως να είναι εμπειρίες για το βιογραφικό σας που να ταιριάζουν απόλυτα με το είδος της εργασίας που αναζητείτε.

Να θυμάστε: Δεν πρέπει να παραβλέψετε καμία εμπειρία - έχετε περισσότερη από όση φαντάζεστε!

3. Επισημάνετε τη γνώση μιας ή περισσότερων ξένων γλωσσών

Μη διστάσετε να αναδείξετε τις γλώσσες που κατέχετε! Πράγματι, όσες περισσότερες γλώσσες μιλάτε, τόσο περισσότερες πιθανότητες θα έχετε να βρείτε τη δουλειά που επιθυμείτε! Θα είστε σε θέση να κάνετε αίτηση για θέσεις εργασίας που αναζητούν προσωπικό που μπορεί να διαχειρίζεται ξένους πελάτες. Αν έχετε κλίση στις ξένες γλώσσες μπορείτε να το αναφέρετε και αυτό - σε αυτήν την περίπτωση θα μπορείτε να μεταφράζετε μερικές λέξεις και έτσι να βοηθάτε τους συνεργάτες σας! Εάν στοχεύετε διεθνείς θέσεις εργασίας, η επάρκεια ξένων γλωσσών θα αποτελέσει πλεονέκτημα στη διαδικασία επιλογής της εταιρείας που στοχεύετε.

Μην ξεχνάτε: Η επάρκεια σε πολλές ξένες γλώσσες θα σας προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες να κάνετε αίτηση για μια θέση εργασίας στο εξωτερικό!

Δημιουργήστε ένα επαγγελματικό βιογραφικό

4. Είστε κοσμογυρισμένοι; Επισημάνετε τα σχετικά ταξίδια σας!

Για ποιόν λόγο να αναφέρετε τα ταξίδια σας σε ένα βιογραφικό;

Όταν σας ζητάνε να αναφέρετε τα ταξίδια που έχετε κάνει τα τελευταία χρόνια, δεν είναι επειδή είναι περίεργοι να μάθουν τον αριθμό των προορισμών που έχετε επισκεφτεί. Μην κάνετε λοιπόν το λάθος να αναφέρετε όλους τους προορισμούς από τις διακοπές σας περιλαμβάνοντας τις πενταήμερες εκδρομές που κάνατε στο σχολείο. Η αναφορά των ταξιδιών σας θα πρέπει να περιλαμβάνει ομοιόμορφες πληροφορίες για τον υπεύθυνο προσλήψεων. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν την καταγραφή των διεθνών εμπειριών σας που σας επέτρεψαν να κατανοήσετε καλύτερα την κουλτούρα της χώρας που επισκεφτήκατε και έτσι να αποδείξετε ότι είστε ικανοί να εξελιχτείτε σε διεθνές επίπεδο και ειδικά σε ένα καινούργιο περιβάλλον. Μπορείτε επίσης να επισημάνετε βασικές δεξιότητες για μια δουλειά, όπως η ευελιξία σας και η ικανότητά σας να προσαρμόζεστε.

Να θυμάστε: Αναφέρετε μόνο τα ταξίδια που μπορούν να παρέχουν επιπλέον πληροφορίες για την προσωπικότητά σας!

5. Το βιογραφικό σας φαίνεται άδειο; Εδώ είναι οι συμβουλές μας για να το ζωντανέψετε!

Η τελευταία συμβουλή που μπορούμε να σας δώσουμε αφορά τη διάταξη του βιογραφικού σας.

Αφού εφαρμόσατε όλες τις συμβουλές μας, το βιογραφικό σας εξακολουθεί να φαίνεται άδειο και άψυχο;

Παίξτε με τη διάταξη του εγγράφου σας, στοιχήστε στο κέντρο το κείμενό σας, αφήστε χώρο στις επικεφαλίδες σας, προσθέστε αριθμημένες κουκκίδες, όλα αυτά είναι καλά για να δώσετε την ψευδαίσθηση ότι έχετε ένα καλά συμπληρωμένο βιογραφικό! Μην διστάσετε να αφήσετε μερικά κενά διαστήματα στο βιογραφικό σας για να χωρούν οι πληροφορίες σας σε ένα βιογραφικό της μορφής A4.

Δημιουργήστε ένα επαγγελματικό βιογραφικό

Χρειάζεστε βοήθεια με τη δημιουργία του βιογραφικού σας;

Χάρη στο διαισθητικό λογισμικό μας, το CV MAKER, η σύνταξη του βιογραφικού σας δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη! Ανακαλύψτε όλα τα σχέδια και τα προσαρμόσιμα πρότυπα βιογραφικού μας και δημιουργήστε το δικό σας βιογραφικό σε λιγότερο από 10 λεπτά!

Η ομάδα ειδικών μας είναι στη διάθεσή σας για να σας προσφέρει συμβουλές, να βελτιστοποιήσει το βιογραφικό σας ή απλά να κάνει οποιαδήποτε τροποποίηση επιθυμείτε.

Μην περιμένετε άλλο - δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να αποκτήσετε τη δουλειά των ονείρων σας!

Σχετικά άρθρα

Περισσότεροι από 112.872 χρήστες έχουν δημιουργήσει ήδη το βιογραφικό τους

Με το CV maker, μπορείτε γρήγορα και εύκολα να δημιουργήσετε ένα διακριτικό και επαγγελματικό βιογραφικό μέσα σε 15 λεπτά.

Δημιουργήστε το βιογραφικό σας

Θα έχετε 65% περισσότερες πιθανότητες να βρείτε εργασία