Πώς να δημιουργήσετε ένα βιογραφικό βασισμένο στις δεξιότητες

Έχετε μπερδευτεί σχετικά με το αν χρειάζεστε ένα βιογραφικό που βασίζεται στις δεξιότητες ή στη χρονολογική σειρά;

Χαλαρώστε! Το καταλαβαίνουμε απόλυτα αφού εμφανίζονται πάρα πολλά διαφορετικά πρότυπα εάν αναζητήσετε τη φράση «τύπος βιογραφικού».

Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε για ένα βιογραφικό που βασίζεται στις δεξιότητες. Όχι μόνο σας εξηγούμε τι είναι και πότε το χρειάζεστε, αλλά σας δίνουμε και ένα παράδειγμα για το πώς πρέπει να δείχνει.

Τι είναι ένα βιογραφικό που βασίζεται στις δεξιότητες;

Το βιογραφικό που βασίζεται στις δεξιότητες εστιάζει στις σημαντικές δεξιότητες και στις κύριες ικανότητες τοποθετώντας τες στην κορυφή του εγγράφου αντί στο ιστορικό της απασχόλησής σας.

Δεν είναι η πιο συνηθισμένη μέθοδος που χρησιμοποιείται για τη σύνταξη ενός βιογραφικού, αλλά γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής επιλογή τελευταία. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να ξεχωρίσετε από τους άλλους αιτούντες υπό ορισμένες συνθήκες, τις οποίες θα αναφέρουμε αργότερα.

Συνήθως, οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν το βιογραφικό με τη χρονολογική σειρά που εστιάζει στο ιστορικό απασχόλησης αναφέροντας τις δεξιότητες και τα καθήκοντα για κάθε εργασία με φθίνουσα σειρά ημερομηνίας.

Τα βιογραφικά που βασίζονται στις δεξιότητες δεν ακολουθούν κάποια συγκεκριμένη σειρά. Αντίθετα, απαριθμούν εκ των προτέρων έναν συνδυασμό δεξιοτήτων και γνώσεων για να ενημερώσουν αμέσως τον αναγνώστη τι εμπειρία έχετε. Δίνεται έμφαση στις μεταβιβάσιμες δεξιότητες που δεν είναι περιστασιακές και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορους ρόλους.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι τα βιογραφικά που βασίζονται στις δεξιότητες στοχεύουν σε συγκεκριμένες θέσεις εργασίας ή σε κενές θέσεις εργασίας και έχουν δημιουργηθεί προσεκτικά χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά του πιθανού εργοδότη, σε συνδυασμό με τις ικανότητες και τις δεξιότητές σας.

Κατά συνέπεια, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο βιογραφικό δύο φορές - θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένο σε κάθε ξεχωριστή περίπτωση.

Ανάλογα με τις δεξιότητες, την εκπαίδευση και την εμπειρία σας, μπορεί να θέλετε να δημιουργήσετε ένα συνδυαστικό βιογραφικό. Σε αυτήν την περίπτωση, θα υπάρχει ένα τμήμα που βασίζεται στις δεξιότητες στην πρώτη σελίδα και ένα συνοπτικό ιστορικό εργασίας με χρονολογική σειρά στη δεύτερη.

Παράδειγμα Βιογραφικού Με Βάση Τις Δεξιότητες



Κατεβάστε αυτό το παράδειγμα βιογραφικού με βάση τις δεξιότητες ως PDF

Εξετάζοντας αυτό το πρότυπο βιογραφικού που βασίζεται στις δεξιότητες μπορείτε να καταλάβετε ότι ο Παναγιώτης αναφέρει τα ακαδημαϊκά του προσόντα στην πρώτη σελίδα. Απαριθμεί επίσης τα προσόντα του στη σύνοψη της αρχικής σελίδας επειδή έχει περιορισμένη εργασιακή εμπειρία. Ο Blair επέλεξε το ξεκάθαρο και συνοπτικό πρότυπο Harvard που καθιστά εύκολη την ανάγνωση. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε χωρίς φωτογραφία.

Δημιουργήστε ένα επαγγελματικό βιογραφικό

Πότε χρειάζεστε ένα βιογραφικό βασισμένο στις δεξιότητες;

Η καλύτερη στιγμή για να χρησιμοποιήσετε ένα βιογραφικό βασισμένο στις δεξιότητες είναι όταν

  • Έχετε περιορισμένη ή καθόλου εργασιακή εμπειρία
  • Είστε νέοι πτυχιούχοι
  • Σκέφτεστε να αλλάξετε καριέρα
  • Είστε εκτός αγοράς εργασίας εδώ και λίγο καιρό

Όταν κάνετε αίτηση για δουλειά με ελάχιστη ή καθόλου εργασιακή εμπειρία είναι δύσκολο να ξεχωρίσετε από τα χιλιάδες άτομα που ελπίζουν να κερδίσουν την ίδια θέση εργασίας, ακόμη και όταν διαθέτετε εξαιρετικά προσόντα. Και αν λάβετε υπόψη τον αριθμό των αιτήσεων που γεμίζουν τα γραμματοκιβώτια των υπευθύνων προσλήψεων, δεν πρόκειται να αφιερώσουν χρόνο σε ένα βιογραφικό που δείχνει αδύναμο.

Είναι περίπου το ίδιο με το να υπάρχουν κενά στη σταδιοδρομία. Όταν ο υπεύθυνος προσλήψεων παρατηρήσει ότι έχετε μείνει χωρίς δουλειά για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι απίθανο να επικοινωνήσει μαζί σας για να μάθει τον λόγο. Εάν το κενό εκτείνεται πέρα των 12 μηνών, πιθανότατα θα σκεφτούν ότι δεν έχετε τις απαραίτητες δεξιότητες και θα απορρίψουν την αίτησή σας.

Οι εργοδότες είναι πιο ανοιχτοί στο να προσλάβουν ανειδίκευτους υπαλλήλους με ελάχιστη έως καθόλου εργασιακή εμπειρία. Τα πράγματα όμως γίνονται πιο δύσκολα όταν αναζητείτε ρόλους με μεσαίο και πάνω επίπεδο εμπειρίας ή εξειδικευμένους ρόλους.

Έτσι, εξαρτάται από εσάς να τραβήξετε την προσοχή των υπευθύνων προσλήψεων παρουσιάζοντάς τους αμέσως την αξία σας για να εξασφαλίσετε μια συνέντευξη για δουλειά.

Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα καθώς πολλοί υπεύθυνοι προσλήψεων δεν ελέγχουν πρώτοι τις αιτήσεις. Δεν μπορείτε να βασίσετε τις ελπίδες σας στη γνώση τους για να αναγνωρίσουν την αξία σας.

Τα πολύ αρχικά βήματα της διαδικασίας πρόσληψης συχνά τα αφήνουν στα χέρια των εταιρειών προσλήψεων, των κατώτερων μελών της ομάδας Ανθρώπινου Δυναμικού ή των προσωπικών βοηθών. Συχνά, δεν κατανοούν πλήρως τον ρόλο και αναζητούν κυρίως λέξεις-κλειδιά κατά την επιλογή των υποψηφίων.

Μόλις δημιουργηθεί μια λίστα υποψηφίων, τα επιλεγμένα βιογραφικά αποστέλλονται στον υπεύθυνο προσλήψεων ή διανέμονται στην ομάδα προσλήψεων. Τα υπόλοιπα τα απορρίπτουν χωρίς περαιτέρω έρευνα.

Εάν έχετε λίγη εργασιακή εμπειρία ή αν έχετε μείνει άνεργοι για κάποιο διάστημα, είτε από επιλογή είτε λόγω κάποιων περιστάσεων, ίσως θεωρούσατε την εύρεση εργασίας δύσκολο εγχείρημα. Τα ευγενικά αρνητικά μηνύματα απόρριψης ή αν λάβετε καμία απάντηση μπορεί να επηρεάσουν την αυτοπεποίθησή σας και να σας κάνουν να νιώσετε ότι δεν είστε ικανοί για εργασία.

Αλλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο - χρειάζεστε απλώς λίγη καθοδήγηση σχετικά με το πώς να συντάξετε ένα βιογραφικό βασισμένο στις δεξιότητες που θα κερδίσει τις εντυπώσεις με το οποίο θα δείτε το όνομά σας στη λίστα των υποψηφίων.

Πώς να συντάξετε ένα βιογραφικό βασισμένο στις δεξιότητες

Καλό είναι να ξεκινάτε πάντα να δουλεύετε επάνω στο βιογραφικό σας που βασίζεται στις δεξιότητες πριν υποβάλετε αίτηση για κάποια θέση εργασίας. Ο χρόνος που θα επενδύσετε εκ των προτέρων σίγουρα θα αξίζει τον κόπο σας σε βάθος χρόνου.

Ο ευκολότερος τρόπος για να προσδιορίσετε όλες τις δεξιότητες και την εμπειρία σας είναι να αναλύσετε προσεκτικά το ιστορικό της απασχόλησής σας, περιλαμβάνοντας ακόμη και το λύκειο και την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι ήσασταν αρθρογράφος στο σχολικό περιοδικό στο γυμνάσιο. Σε αυτήν την περίπτωση, έχετε κάποια εμπειρία που είναι απαραίτητη στις δημόσιες σχέσεις, την επικοινωνία και τα μέσα ενημέρωσης. Ή, αν ήσασταν ταμίας στη φοιτητική λέσχη, ξέρετε λίγο από οικονομικά.

Πως να ξεκινήσετε

Ξεκινήστε αναφέροντας όλες τις τεχνικές και προσωπικές σας δεξιότητες

Αξιολογήστε τες με βάση το επίπεδο επάρκειάς σας

Εντοπίστε αυτές που είναι μεταβιβάσιμες, ανεξάρτητα από τον ρόλο εργασίας

Μην απορρίψετε εκείνες που σχετίζονται μόνο με συγκεκριμένες θέσεις εργασίας - κρατήστε τες στην άκρη

Τέλος, εάν έχετε εργαστεί στο παρελθόν και θέλετε να παρουσιάσετε ένα συνδυαστικό βιογραφικό, μπορείτε να απαριθμήσετε τις προηγούμενες δουλειές σας με μια συνοπτική λίστα καθηκόντων. Εστιάστε μόνο στις δεξιότητες και στις ικανότητες που συνδέονται με το σύνολο δεξιοτήτων σας.

Με αυτόν τον τρόπο, ο αναγνώστης θα είναι σε θέση να σχηματίσει μια καλύτερη εικόνα της εμπειρίας σας και να κατανοήσει πώς αυτές οι δεξιότητες μπορούν να αξιοποιηθούν.

Δημιουργήστε ένα επαγγελματικό βιογραφικό

Τεχνικές έναντι Προσωπικές Δεξιότητες

Τεχνικές Δεξιότητες

Οι τεχνικές δεξιότητες είναι οι εξειδικευμένες και τεχνικές δεξιότητες που έχετε αποκτήσει. Είναι εύκολο να τις κατατάξετε σε επίπεδα από το βασικό μέχρι το προχωρημένο και μπορείτε να τις βελτιώσετε με περαιτέρω μελέτη και εκπαίδευση.

Τόσο η εκπαίδευση επάνω στην εργασία όσο και η επιμορφωτική εκπαιδευτική και οι τεχνικές δεξιότητες μπορούν να αξιολογηθούν με τον έλεγχο δεξιοτήτων.

Παραδείγματα τεχνικών δεξιοτήτων είναι οι γνώσεις υπολογιστή, το πτυχίο, οι γλωσσικές δεξιότητες ή η γνώση πολλών γλωσσών, η ταχύτητα πληκτρολόγησης, η εισαγωγή δεδομένων, η επάρκεια λογισμικού ή οι τεχνικές γνώσεις.

Προσωπικές Δεξιότητες

Από την άλλη πλευρά, είναι πιο δύσκολο να αξιολογηθούν οι προσωπικές δεξιότητες καθώς σχετίζονται με τις γνωστικές ικανότητες, τη συναισθηματική ανάπτυξη και τη δομή της σκέψης. Για παράδειγμα, η επίλυση διενέξεων είναι μια προσωπική δεξιότητα. Κατατάσσεται επίσης ψηλά στις λίστες των εργοδοτών με τις προσωπικές δεξιότητες που αναζητούν επειδή συμβαίνουν τακτικά αντιπαραθέσεις στον χώρο εργασίας, αλλά είναι ανεπιθύμητες.

Εάν είστε καλοί στην επίλυση διενέξεων, αναφέρετε πού κατευνάσατε τα πνεύματα και με ποιόν τρόπο παρακινήσατε την ομάδα σας να εργαστεί για έναν κοινό στόχο. Ένα εξαιρετικό παράδειγμα θα ήταν αν ήσασταν προπονητής ή αρχηγός μιας ανταγωνιστικής αλλά επιτυχημένης αθλητικής ομάδας.

Άλλες προσωπικές δεξιότητες περιλαμβάνουν την ευελιξία, την αξιοπιστία, την ομαδική εργασία, την ηγεσία ή την επίλυση προβλημάτων.

Πως να οργανώσετε το βιογραφικό σας με βάση τις δεξιότητες

Ξεκινήστε να συντάσσετε το βιογραφικό σας μόνο όταν δείτε μια θέση εργασίας που θέλετε να υποβάλετε αίτηση. Αυτό είναι απαραίτητο επειδή θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας στο βιογραφικό σας.

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να προσδιορίσετε τις λέξεις-κλειδιά είναι να εντοπίσετε λέξεις στον τίτλο της θέσης εργασίας και στην αρχική επικεφαλίδα οι οποίες στη συνέχεια επαναλαμβάνονται σε όλη την αγγελία. Ομοίως, σκεφτείτε συνώνυμα και φράσεις που εναρμονίζονται με τον τίτλο της θέσης εργασίας και δείτε αν μπορείτε να τις βρείτε στο κείμενο.

Για παράδειγμα, αν ο τίτλος εργασίας είναι «Δημιουργικός Σχεδιαστής» αναζητήστε λέξεις-κλειδιά όπως πρωτότυπο, ευφάνταστο, καινοτόμο και επινοητικό. Αν υπάρχουν, συνδυάστε τες με το κείμενο του βιογραφικού σας.

Βήμα 1 – Προσωπικά Στοιχεία

Ξεκινήστε το βιογραφικό με το όνομα και το επώνυμό σας, την πλήρη διεύθυνση κατοικίας, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα τηλέφωνα επικοινωνίας σας. Εάν έχετε χόμπι και ενδιαφέροντα που σχετίζονται άμεσα με τη θέση εργασίας, συμπεριλάβετέ τα στο βιογραφικό. Ίσως η θέση εργασίας να έχει σχέση με τις δημόσιες σχέσεις και να σας αρέσει η ομιλία σε δημόσιο χώρο ή είστε μέλος του Toastmaster International. Ωστόσο, παραλείψτε άσχετα ενδιαφέροντα.

Βήμα 2 – Σύνοψη Προφίλ

Η σύνοψη του προσωπικού προφίλ είναι μια σημαντική προσθήκη που συνοψίζει την προηγούμενη εμπειρία σας, την παρούσα κατάστασή σας και τους μελλοντικούς σας στόχους σε λίγες μόνο προτάσεις. Είναι σαν μια ενημερωτική αναφορά που δίνει στον αναγνώστη μια ιδέα για το ποιοι είστε για αυτό σκεφτείτε προσεκτικά και γράψτε την με ακρίβεια. Αυτή είναι η πρώτη σας ευκαιρία να τραβήξετε την προσοχή του αναγνώστη.

Βήμα 3 – Σημαντικές Δεξιότητες και Κύριες Ικανότητες

Αυτή είναι η επόμενη και τελευταία σας ευκαιρία να ξεχωρίσετε από τους υπόλοιπους υποψήφιους για αυτό δώστε την πλήρη προσοχή σας.

Χρησιμοποιήστε τις λέξεις-κλειδιά από την αγγελία εργασίας αντιστοιχώντας τες με τη λίστα δεξιοτήτων και ικανοτήτων σας. Συμπεριλάβετε τες στο βιογραφικό σας με την ίδια σειρά σπουδαιότητας που αναφέρονται στη αγγελία εργασίας. Συμπεριλάβετε αρκετές λεπτομέρειες για να περιγράψετε τις γνώσεις σας και συμπεριλάβετε παραδείγματα πραγματικών καταστάσεων.

Βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε τουλάχιστον 4 με 6 από τις βασικές δεξιότητες που αναφέρονται με αρκετές πληροφορίες που αντικατοπτρίζουν την εμπειρία σας. Διατηρήστε το κείμενό σας σαφές και μην υπεραναλύετε πέρα από τα απαραίτητα. Μπορείτε να αναπτύξετε το κάθε ένα από αυτά την ώρα της συνέντευξης.

Βήμα 4 – Ιστορικό Απασχόλησης

Σε αυτό το τμήμα μπορείτε να απαριθμήσετε τις θέσεις εργασίας που είχατε προηγουμένως με σύντομες λεπτομέρειες των καθηκόντων σας που συνδέονται με τις δεξιότητες και τις ικανότητές σας.

Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε εθελοντική εργασία, πρακτική και μερική απασχόληση εάν σχετίζονται με τον ρόλο.

Να θυμάστε ότι αυτή είναι η δεύτερη σελίδα του βιογραφικού σας, οπότε διατηρήστε το περιεχόμενο σύντομο και φιλικό προς τον αναγνώστη.

Εάν δεν έχετε προηγούμενη εργασιακή εμπειρία, μπορείτε να παραλείψετε αυτό το τμήμα.

Βήμα 5 – Εκπαίδευση και Κατάρτιση

Ξεκινήστε με το υψηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης και συνεχίστε ανάποδα. Αυτό το τμήμα μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας για την αίτησή σας ή εντελώς άσχετο, ανάλογα με τις προθέσεις σας και την θέση εργασίας.

Εκεί όπου είναι κρίσιμη η εκπαίδευση για την εξασφάλιση μιας συνέντευξης, δώστε λεπτομερείς πληροφορίες σε μορφή λίστας. Μην ξεχάσετε να λάβετε υπόψη τυχόν σύντομα μαθήματα που έχετε ολοκληρώσει.

Μισοτελειωμένα μαθήματα κατάρτισης ή πτυχία που βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη και είναι σχετικά με την θέση εργασίας θα πρέπει να τα αναφέρετε μαζί με λεπτομέρειες για τα θέματα/τις ενότητες που έχετε περάσει.

Συμπεριλάβετε ούτως ή άλλως την εκπαίδευσή σας ακόμα και εάν δεν είναι σχετική με τη θέση εργασίας, αλλά διατηρήστε το κείμενο σύντομο.

Βήμα 6 – Συστάσεις

Ενώ εδώ συνήθως απαριθμείτε μόνο τις συστάσεις που έχετε από προηγούμενη απασχόληση, αυτό δεν ισχύει απαραίτητα με ένα βιογραφικό που βασίζεται στις δεξιότητες. Μπορείτε να αναφέρετε οποιονδήποτε μπορεί να επιβεβαιώσει με αξιοπιστία τα επίπεδα δεξιοτήτων και ικανοτήτων σας.

Ένα άτομο όπως ένας αρχηγός ενός συλλόγου μπορεί να επαληθεύσει τις ηγετικές ικανότητες για έναν αρχηγό ομάδας που κάνει αίτηση για μια θέση εργασίας που χρειάζεται ηγετικές ικανότητες. Ή ένας καθηγητής πανεπιστημίου μπορεί να επιβεβαιώσει τις επικοινωνιακές και οργανωτικές δεξιότητες για έναν επιτυχημένο αρχηγό ομάδας σε προηγούμενα έργα.

Ωστόσο, μην συμπεριλάβετε τα στοιχεία επικοινωνίας για τις συστάσεις σας. Αντίθετα, πείτε «διαθέσιμα κατόπιν αιτήματος». Μπορείτε να αναφέρετε περισσότερες πληροφορίες την ώρα της συνέντευξης.

Δημιουργήστε Τώρα Το Επαγγελματικό Σας Βιογραφικό

Επιπλέον Συμβουλές

Μόλις δημιουργήσετε το βιογραφικό σας που βασίζεται στις δεξιότητες θα πρέπει να το μορφοποιήσετε ώστε να είναι φιλικό προς τον αναγνώστη.

Αν και θα μπορούσατε να σκεφτείτε ότι μια φανταχτερή διάταξη και γραμματοσειρά θα τραβούσε την προσοχή, δεν είναι το είδος προσοχής που θέλετε να έχετε.

Οι υπεύθυνοι προσλήψεων συχνά κατακλύζονται από αιτήσεις και η οπτική κόπωση είναι πραγματικότητα. Τα δυσανάγνωστα και μακροσκελή έγγραφα επιβαρύνουν την κατάσταση το οποίο έχει ως κύριο αποτέλεσμα να τα παραβλέπουν.

Λάβετε υπόψη τους παρακάτω κανόνες για να δημιουργήσετε ένα ευανάγνωστο βιογραφικό που μπορεί να ελεγχθεί γρήγορα και εξακολουθεί να είναι ενημερωτικό

  • Αποφύγετε τις μεγάλες και φανταχτερές γραμματοσειρές και μείνετε μακριά από τα μπλοκ χρωμάτων
  • Επιλέξτε μαύρες γραμματοσειρές φιλικές προς το διαδίκτυο με λευκό φόντο
  • Το μήκος έχει σημασία, οπότε μην υπερβείτε τις 2 σελίδες
  • Διατηρήστε το περιεχόμενο σχετικό μόνο στις απαιτήσεις της θέσης εργασίας
  • Χρησιμοποιήστε θετική, ενεργητική γλώσσα που είναι εύκολη στην ανάγνωση
  • Ελέγξτε την ορθογραφία, τη γραμματική και τις ημερομηνίες εάν συμπεριλάβετε

Δημιουργήστε ένα επαγγελματικό βιογραφικό

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός βιογραφικού που βασίζεται στη χρονολογική σειρά και σε ένα βιογραφικό που βασίζεται στις δεξιότητες;

Το βιογραφικό που βασίζεται στη χρονολογική σειρά διαφέρει ουσιαστικά από ένα βιογραφικό που βασίζεται στις δεξιότητες ως προς το περιεχόμενο και την εμφάνιση.

Ενώ τα προσωπικά στοιχεία και η σύνοψη του προφίλ παραμένουν τα ίδια, το τμήμα με το ιστορικό απασχόλησης σε ένα βιογραφικό που βασίζεται στη χρονολογική σειρά είναι λεπτομερές και περιεκτικό. Περιλαμβάνει όλες τις προηγούμενες θέσεις εργασίες με τίτλους εργασίας, καθήκοντα και ημερομηνίες απασχόλησης με χρονολογική σειρά.

Τα κενά στη σταδιοδρομία λαμβάνονται επίσης υπόψη.

Το τμήμα με τις συστάσεις περιλαμβάνει τα ονόματα των προηγούμενων εργοδοτών που ήταν υπεύθυνοι τη στιγμή της απασχόλησης. Επομένως, είναι σε θέση να δώσουν μια ακριβή εικόνα των δεξιοτήτων, του χαρακτήρα και της παραγωγικότητας.

Αντίθετα, ένα βιογραφικό που βασίζεται στις δεξιότητες δεν ακολουθεί καθορισμένη μορφή και αντικατοπτρίζει μόνο τις σημαντικές δεξιότητες και τις κύριες ικανότητες που εναρμονίζονται με τη θέση εργασίας που διαφημίζεται. Δεν υπάρχει χρονολογική σειρά. Αντίθετα, αυτά απαριθμούνται με σειρά σπουδαιότητας για τη θέση εργασίας.

Το ιστορικό απασχόλησης δεν είναι τόσο σχετικό και αναφέρονται μόνο οι θέσεις εργασίας που περιλάμβαναν τις απαιτούμενες δεξιότητες και ικανότητες.

Ο σκοπός ενός βιογραφικού που βασίζεται στις δεξιότητες είναι να τραβήξει την προσοχή του υπεύθυνου προσλήψεων και να συμπεριληφθεί στις λίστες με τα άτομα που θα καλέσουν για συνέντευξη.

Για να ανακεφαλαιώσουμε

Η εύρεση της δουλειάς των ονείρων σας δεν χρειάζεται να είναι άπιαστο όνειρο μόνο και μόνο επειδή δεν έχετε αρκετή εμπειρία, επειδή θέλετε να αλλάξετε καριέρα ή επειδή έχετε μείνει εκτός αγοράς εργασίας εδώ και λίγο καιρό.

Ένα καλοφτιαγμένο βιογραφικό που βασίζεται στις δεξιότητες μπορεί όχι μόνο να σας κάνει να ξεχωρίσετε αλλά και να σας βάλει στη λίστα με τα άτομα που θα καλέσουν για συνέντευξη.

Ας ανακεφαλαιώσουμε τα βασικά σημεία για τη σύνταξη ενός τέλειου βιογραφικού με βάση τις δεξιότητες

  • Αφιερώστε χρόνο για να το δημιουργήσετε
  • Διαβάστε προσεκτικά τις θέσεις εργασίας και επιλέξτε τις κύριες λέξεις-κλειδιά
  • Συμπεριλάβετε μόνο πληροφορίες που σχετίζονται με τη θέση εργασίας
  • Γράψτε μια αισιόδοξη προσωπική σύνοψη στο βιογραφικό εστιάζοντας στις απαιτήσεις της θέσης εργασίας

Όταν στέλνετε την αίτησή σας

  • Να αποστέλλετε πάντα το βιογραφικό σας σε μορφή pdf
  • Μην στείλετε άλλα έγγραφα εκτός και εάν αναφέρουν ότι είναι απαραίτητο
  • Βεβαιωθείτε ότι είναι εύκολο να βρουν τα στοιχεία επικοινωνίας σας στο βιογραφικό

Σχετικά άρθρα

Περισσότεροι από 112.872 χρήστες έχουν δημιουργήσει ήδη το βιογραφικό τους

Με το CV maker, μπορείτε γρήγορα και εύκολα να δημιουργήσετε ένα διακριτικό και επαγγελματικό βιογραφικό μέσα σε 15 λεπτά.

Δημιουργήστε το βιογραφικό σας

Θα έχετε 65% περισσότερες πιθανότητες να βρείτε εργασία