Θέλετε να δημιουργήσετε ένα Βιογραφικό Europass; Αυτός είναι ο τρόπος να το κάνετε!

Το Βιογραφικό Europass είναι ένα Ευρωπαϊκό βιογραφικό που είναι διεθνώς αναγνωρισμένο σε όλη την Ευρώπη. Το ίδιο και στην Ελλάδα! Ο στόχος ενός Βιογραφικού Europass είναι να παρουσιάζει όλα τα άτομα που αναζητούν εργασία με τον ίδιο τρόπο ως προς τη διάταξη, τη μορφή και τη δομή γεγονός που διευκολύνει τη σύγκριση των προφίλ των υποψηφίων. Αυτό το είδος βιογραφικού διατίθεται σε 27 γλώσσες και απευθύνεται ιδιαίτερα σε όσους αναζητούν εργασία και θέλουν να υποβάλουν αίτηση εντός της Ευρώπης, αλλά δεν είναι σίγουροι εάν το βιογραφικό τους πληροί όλες τις προϋποθέσεις στη συγκεκριμένη χώρα. Με ένα Βιογραφικό Europass παίζετε εκ του ασφαλούς και είστε σίγουροι ότι το βιογραφικό σας είναι συμβατό και πληροί όλες τις προϋποθέσεις.

Δημιουργήστε ένα επαγγελματικό βιογραφικό

Πρότυπο Βιογραφικού Europass

Πρότυπο Βιογραφικού Europass

Θα θέλατε να ξεκινήσετε να δημιουργείτε το δικό σας Βιογραφικό Europass; Μην ανησυχείτε, έχουμε για εσάς έτοιμο ένα πρότυπο Βιογραφικού Europass, το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε και να χρησιμοποιήσετε. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να συμπληρώσετε τα αντίστοιχα πεδία. Παρακάτω θα βρείτε τον σύνδεσμο λήψης του βιογραφικού.

Κατεβάστε το Πρότυπο Βιογραφικού Europass

Πώς είναι δομημένο το Βιογραφικό Europass

Το Βιογραφικό Europass δεν διαφέρει πολύ από το σύγχρονο βιογραφικό. Εάν βάλετε τα δύο βιογραφικά δίπλα-δίπλα και τα συγκρίνετε, θα καταλάβετε ότι σε γενικές γραμμές μοιάζουν. Το Βιογραφικό Europass αποτελείται από τα ακόλουθα τμήματα:

  • Προσωπικές πληροφορίες
  • Προτιμώμενη θέση εργασίας / πεδίο
  • Προϋπηρεσία
  • Εκπαίδευση και κατάρτιση
  • Προσωπικές δεξιότητες

Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα του Βιογραφικού Europass

Ανάλογα με το πού θέλετε να εργαστείτε, το Βιογραφικό Europass προσφέρει διαφορετικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα στον καθένα. Θα απαριθμήσουμε τα κύρια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα για να είστε σε θέση να αποφασίσετε μόνοι σας εάν αυτός ο τύπος βιογραφικού είναι κατάλληλος για εσάς ή όχι!

Κύρια πλεονεκτήματα Βιογραφικού Europass:

  • Το Βιογραφικό Europass είναι διεθνώς αναγνωρισμένο. Αυτό σημαίνει ότι η δομή, η μορφή και η διάταξη του βιογραφικού σας θα γίνει άμεσα κατανοητή από τους υπεύθυνους προσλήψεων και τις εταιρείες. Χάρη στη μοναδική και σταθερή παρουσίασή του, επιτρέπει στους υπεύθυνους προσλήψεων να εστιάζουν μόνο στην ουσία - στο περιεχόμενο του βιογραφικού σας.
  • Η παρουσίαση των δεξιοτήτων, των προσόντων και των ικανοτήτων σας γίνεται με σύντομο, δυναμικό και αποτελεσματικό τρόπο.
  • Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για άτομα που θέλουν να υποβάλουν αίτηση εντός της Ευρώπης.

Κύρια μειονεκτήματα Βιογραφικού Europass:

  • Είναι δύσκολο να ξεχωρίσετε από το πλήθος.
  • Δεν είναι κατάλληλο για όλους - εξαρτάται από τον κλάδο/τομέα.
  • Υπάρχει μόνο ένα τυποποιημένο μοντέλο.
  • Μπορεί να δώσει την εντύπωση ότι είναι απρόσωπο.
  • Υπάρχει έλλειψη ευελιξίας. Είναι δύσκολο να αλλάξετε τη χρονολογική σειρά.

Δημιουργήστε ένα επαγγελματικό βιογραφικό

Εναλλακτικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε!

Θέλετε να ξεχωρίσετε και να αναδείξετε τη δημιουργικότητά σας; Σε αυτήν την περίπτωση υπάρχουν εναλλακτικές που μπορείτε να αξιοποιήσετε. Ανάλογα με τη θέση εργασίας που αναζητείτε, η εφευρετικότητα παίζει σημαντικό ρόλο και πρέπει να είστε σε θέση να αναδεικνύετε τα δημιουργικά σας ταλέντα μέσα από το βιογραφικό σας. Για παράδειγμα, εάν κάνετε αίτηση για μια θέση γραφίστα, η δημιουργικότητα παίζει σημαντικό ρόλο και θα θέλατε να το αναδείξετε αυτό στο βιογραφικό σας. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι δυνατό με ένα Βιογραφικό Europass. Αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εναλλακτικά πρότυπα βιογραφικού που έχουμε δημιουργήσει για εσάς, όπως:

  • Το Σύγχρονο Βιογραφικό
  • Το Αγγλικό Βιογραφικό

Διαβατήριο Europass

Οι περισσότεροι γνωρίζουν το Europass από το Βιογραφικό Europass. Ωστόσο, το Europass περιλαμβάνει πολλά περισσότερα από ένα απλό βιογραφικό. Το Europass αποτελείται από ένα μείγμα διαφορετικών εγγράφων που μαζί συνθέτουν το «διαβατήριο Europass». Πέρα από το βιογραφικό, το διαβατήριο αποτελείται από τα ακόλουθα έγγραφα:

  • Γλωσσικό Διαβατήριο
  • Κινητικότητα Europass
  • Συμπλήρωμα Διπλώματος
  • Συμπλήρωμα Πιστοποιητικού

Γλωσσικό Διαβατήριο

Με το Γλωσσικό Διαβατήριο Europass μπορείτε να υποδείξετε το επίπεδο των γλωσσικών σας δεξιοτήτων, με βάση τα διεθνή πρότυπα. Επιπλέον, μπορείτε να συμπεριλάβετε όλα τα πιστοποιητικά και τα διπλώματα που έχετε αποκτήσει στην εν λόγω γλώσσα. Κάθε γλώσσα που κατέχετε πρέπει να προσδιορίζεται με ένα συγκεκριμένο τρόπο, συγκεκριμένα σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς (ή CEFR). Παρακάτω θα βρείτε έναν πίνακα με τα διαφορετικά επίπεδα γλώσσας σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς:

Europass Γλωσσικό Διαβατήριο CEFR

Κινητικότητα Europass

Στο έγγραφο Κινητικότητας Europass μπορείτε να αναφέρετε λεπτομερώς τις γνώσεις, τις δεξιότητες, την επαγγελματική εμπειρία, την πρακτική άσκηση, τις εθελοντικές εργασίες και/ή τις ακαδημαϊκές δραστηριότητες που έχετε αποκτήσει ή πραγματοποιήσει στο εξωτερικό.

Όλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το έγγραφο Κινητικότητας Europass, ανεξάρτητα από την ηλικία και το επίπεδο εκπαίδευσης. Είναι σημαντικό να καταχωρίσετε τη σωστή οργάνωση, εταιρεία και/ή σχολείο σε αυτό το έγγραφο.

Κινητικότητα Europass

Συμπλήρωμα Διπλώματος

Αυτό είναι ένα έγγραφο στο οποίο περιγράφετε τις γνώσεις και τις δεξιότητες που αποκτήσατε κατά τη διάρκεια των σπουδών σας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Με το Συμπλήρωμα Διπλώματος διευκολύνετε τους διεθνείς συνεργάτες να κατανοήσουν τα διπλώματα και τα πιστοποιητικά που έχετε αποκτήσει. Το Συμπλήρωμα Διπλώματος εκδίδεται από τα ιδρύματα αμέσως μόλις ολοκληρώσετε την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το Συμπλήρωμα Διπλώματος μοιάζει με το παρακάτω:

Παράδειγμα  Συμπλήρωμα Διπλώματος

Δημιουργήστε ένα επαγγελματικό βιογραφικό

Συμπλήρωμα Πιστοποιητικού

Το Συμπλήρωμα Πιστοποιητικού είναι παρόμοιο με το Συμπλήρωμα Διπλώματος και προορίζεται να βοηθήσει τους υπεύθυνους προσλήψεων να κατανοήσουν τα προσόντα και τα πιστοποιητικά σας Η μόνη διαφορά μεταξύ αυτών των δύο εγγράφων είναι ότι το Συμπλήρωμα Πιστοποιητικού προορίζεται ειδικά για την επαγγελματική εκπαίδευση. Μπορείτε να κάνετε αίτηση για πιστοποιητικό αμέσως μόλις λάβετε το δίπλωμά σας.

Παράδειγμα Συμπληρώματος Πιστοποιητικού

Σχετικά άρθρα

Περισσότεροι από 112.872 χρήστες έχουν δημιουργήσει ήδη το βιογραφικό τους

Με το CV maker, μπορείτε γρήγορα και εύκολα να δημιουργήσετε ένα διακριτικό και επαγγελματικό βιογραφικό μέσα σε 15 λεπτά.

Δημιουργήστε το βιογραφικό σας

Θα έχετε 65% περισσότερες πιθανότητες να βρείτε εργασία