Θέλετε να μάθετε πώς να συντάξετε ένα προσωπικό προφίλ για το βιογραφικό σας

Πολλοί άνθρωποι που έχουν δημιουργήσει κατά τα άλλα ένα εξαιρετικό βιογραφικό σημείωμα απογοητεύουν τους εργοδότες όσον αφορά το προσωπικό προφίλ τους. Φυσικά, αν δεν έχετε την κατάλληλη εμπειρία και τα κατάλληλα προσόντα για τη δουλειά που αναζητείτε, η προσθήκη ενός προφίλ στο βιογραφικό σας δεν θα βελτιώσει πάρα πολύ την όλη κατάσταση. Ωστόσο, εάν κυνηγάτε την πρώτη σας δουλειά ή αν έχετε παρόμοια προσόντα με άλλους υποψηφίους, το προσωπικό προφίλ σας μπορεί να κάνει την αίτησή σας να ξεχωρίσει και να σας βοηθήσει να κλείσετε εκείνη την εξαιρετικά σημαντική συνέντευξη για δουλειά. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να δημιουργείτε ένα επαγγελματικό προφίλ που να παρουσιάζει αυτό που χρειάζεται για να ξεχωρίσετε με έναν συναρπαστικό τρόπο.

Δημιουργήστε ένα επαγγελματικό βιογραφικό

Τι είναι το Προσωπικό Προφίλ;

Ουσιαστικά, ένα προφίλ βιογραφικού είναι μια προσωπική δήλωση η οποία δίνει στον αναγνώστη μια ιδέα για την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα σας ως άτομο. Επιπλέον, το προφίλ αποτελεί μια σύνοψη των πραγμάτων που σχετίζονται με τις δεξιότητες και τα προσωπικά σας γνωρίσματα, αλλά δεν συνθέτουν μια μίνι βιογραφία. Κανένας πιθανός εργοδότης δεν θέλει μια εμπεριστατωμένη ανάλυση της ψυχολογικής σας σύνθεσης. Αντιθέτως, ένα επιτυχημένο προφίλ δίνει στον αναγνώστη μερικές ιδέες για την ταυτότητα και τα κίνητρά σας. Ως εκ τούτου, θα αναφέρει πιθανά σημεία συζήτησης που μπορεί να προκύψουν σε μια συνέντευξη όταν φτάσετε στο σημείο που «θα θέλουν να σας γνωρίσουν καλύτερα». Μπορείτε να εκλάβετε το προσωπικό σας προφίλ ως μια μίνι διαφήμιση για το βιογραφικό σας - ενώ επιβεβαιώνετε ότι είστε το κατάλληλο άτομο για τη δουλειά, θα τραβήξει την προσοχή του εργοδότη και θα τον παρακινήσει να ελέγξει πιο προσεκτικά το βιογραφικό σας.

Μερικοί άνθρωποι παρομοιάζουν τα προφίλ αυτού του τύπου με το είδος των πληροφοριών που μπορείτε να συμπεριλάβετε σε μια συνοδευτική επιστολή, αλλά στην πραγματικότητα είναι κάτι περισσότερο από αυτό. Ένα επιτυχημένο προσωπικό προφίλ μπορεί να θεωρηθεί ως η ευκαιρία σας για να παρουσιάσετε μερικές υποστηρικτικές δηλώσεις για τον εαυτό σας που θα σας βοηθήσουν να φανείτε ενδιαφέροντες στα μάτια του αναγνώστη. Ωστόσο, δεν πρέπει να είστε πολύ υπερβολικοί στην προσέγγισή σας ή να κάνετε ακραίους ισχυρισμούς επειδή είτε θα σας κάνουν να φανείτε αλαζόνες είτε θα ανακαλύψουν σύντομα ότι λέγατε αναλήθειες σε μια συνέντευξη που ίσως ακολουθήσει.

Τι πρέπει να γράψετε στο Προσωπικό Προφίλ σας;

Υπάρχουν τρία βασικά στοιχεία που πρέπει να προσθέσετε σε ένα προφίλ για τον εαυτό σας. Πρώτα από όλα, θα θέλετε να συμπεριλάβετε μερικές πληροφορίες σχετικά με τα προσωπικά χαρακτηριστικά σας που ενδεχομένως δεν αναφέρονται απαραίτητα στο υπόλοιπο βιογραφικό. Ένα καλό παράδειγμα θα ήταν να πείτε ότι έχετε ισχυρά προσωπικά κίνητρα ή ότι προσέχετε τις λεπτομέρειες. Φυσικά, όλοι μπορούν να αναφέρουν τέτοια πράγματα για τον εαυτό τους, οπότε φροντίστε να δώσετε τουλάχιστον ένα παράδειγμα για το πού δείξατε μια τέτοια ιδιότητα, είτε είναι από την προσωπική είτε από την επαγγελματική σας ζωή. Για παράδειγμα, μπορεί να πείτε ότι δουλεύετε ομαδικά επειδή έχετε εργαστεί στο παρελθόν με επιτυχία σε ομάδες με άλλους επαγγελματίες ή επειδή αποτελείτε πολύτιμο μέλος του τοπικού αθλητικού σας συλλόγου – επιλέξτε εκείνο που θα δημιουργήσει την καλύτερη εντύπωση στην περίπτωσή σας.

Δεύτερον, θα πρέπει να αναφέρετε μερικές από τις δεξιότητές σας. Μερικές από αυτές θα αποδεικνύονται από τα προσόντα που διαθέτετε, οπότε δεν χρειάζεται να αναφέρετε ότι είστε ικανός οδηγός, για παράδειγμα, εάν έχετε άδεια οδήγησης για φορτηγά. Χρησιμοποιήστε το προφίλ για να αναφέρετε άλλες δεξιότητες που έχετε πέρα από τις βασικές επαγγελματικές δεξιότητές σας, όπως την καλή ικανότητά σας στην επικοινωνία. Θυμηθείτε να προσθέσετε ένα παράδειγμα, όπως ακριβώς θα κάνατε για τα προσωπικά σας χαρακτηριστικά. Τέλος, το προφίλ σας θα πρέπει να αναφέρει οποιαδήποτε σχετική εμπειρία έχετε σε σχετική εργασία. Ακόμα και αν αναζητείτε ένα ευρύ φάσμα θέσεων εργασίας, η αναφορά οποιασδήποτε εμπειρίας σε τομείς εργασίας με μεταβιβάσιμες δεξιότητες είναι ιδανική. Μιλήστε για το υπόβαθρό σας, το ιστορικό σας ή τα προηγούμενα βραβεία ή τους επαίνους σας για να κάνετε μια εξαιρετική πρώτη εντύπωση!

Συμβουλές για τη σύνταξη ενός Προφίλ Βιογραφικού

  • Εάν δεν ξέρετε από που να ξεκινήσετε να γράφετε για τον εαυτό σας και τι να συμπεριλάβετε, μπορείτε να ελέγξετε τα δικά μας παραδείγματα προσωπικών δηλώσεων παρακάτω και να χρησιμοποιήστε τα πιο σχετικά ως πρότυπο.
  • Διαβάστε δυνατά την προσωπική σας δήλωση. Πώς θα ακουγόταν ως παρουσίαση στα γρήγορα; Πουλάτε τον εαυτό σας σε έναν πιθανό εργοδότη σε αυτήν την πρώτη παράγραφο του βιογραφικού σας. Να είστε όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένοι. Μπορείτε απλώς να δηλώσετε ότι διαθέτετε εξαιρετική δεξιότητα στη γραφή, αλλά ένας εργοδότης θα εντυπωσιαστεί περισσότερο εάν μπορείτε για παράδειγμα να δηλώσετε ότι γράφετε άρθρα για μια σχολική εφημερίδα ή για ένα ιστολόγιο με χιλιάδες αφοσιωμένους αναγνώστες.
  • Δημιουργήστε μια λίστα. Στο προσωπικό προφίλ σας θα πρέπει να απαντήσετε τουλάχιστον στις ακόλουθες ερωτήσεις:
  1. Ποιοι είστε και τι αναζητείτε;
  2. Ποιες ιδιότητες και δεξιότητες κατέχετε που θα σας κάνουν επιτυχημένους σε αυτήν τη θέση εργασίας;
  3. Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σας και ποια είναι η άποψή σας για την προσωπική εξέλιξη σε αυτήν τη θέση εργασίας;

Δημιουργήστε τώρα το Επαγγελματικό Βιογραφικό σας

Παράδειγμα βιογραφικού

Παράδειγμα προσωπικού προφίλ στο βιογραφικό παράδειγμα - πρότυπο Princeton

Κατεβάστε αυτό το βιογραφικό σε PDF

Λάθη που πρέπει να αποφεύγετε όταν δημιουργείτε ένα προσωπικό προφίλ

  • Το να δημιουργήσετε ένα πολύ γενικό προφίλ με χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να ταιριάζουν σε οποιονδήποτε άλλο υποψήφιο. Η λέξη «προσωπικό» χρησιμοποιείται για κάποιον λόγο - η προσωπική δήλωση θα πρέπει να ισχύει μόνο για εσάς ως άτομο και θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένη και όχι γενικευμένη.
  • Ορθογραφικά και γραμματικά λάθη. Φυσικά, δεν θέλετε να υπάρχουν ορθογραφικά ή γραμματικά λάθη στο βιογραφικό σας, πόσο μάλλον στην αρχική παράγραφο! Φροντίστε να ελέγξετε καλά το περιεχόμενό σας. Εάν αυτό δεν είναι εύκολο για εσάς, ζητήστε από έναν φίλο να διορθώσει το κείμενό σας για εσάς.
  • Χρήση κουκκίδων ή λέξεων-κλειδιών. Αντ’ αυτού, χρησιμοποιήστε πλήρεις προτάσεις. Οι σημειώσεις και οι κουκκίδες θα λειτουργήσουν καλύτερα σε άλλα τμήματα του βιογραφικού σας, αλλά όχι στην προσωπική σας δήλωση.
  • Χρήση πάρα πολλών λέξεων που λένε λίγα. Οι εξεζητημένες εκφράσεις δίνουν την εντύπωση ότι είναι περιττές.
  • Το να εστιάζετε αποκλειστικά στις απαιτήσεις που αναφέρονται στην περιγραφή της θέσης εργασίας. Τελικά αυτό το τμήμα μπορεί να σας κάνει να ξεχωρίσετε! Ναι, οι υπεύθυνοι προσλήψεων θα ελέγξουν εάν κατέχετε τις απαιτούμενες τεχνικές δεξιότητες, αλλά καλό είναι να προσθέσετε λίγες επιπλέον πληροφορίες. Φροντίστε να συμπεριλάβετε τουλάχιστον ένα μοναδικό χαρακτηριστικό που δεν έχει κανένας άλλος υποψήφιος.
  • Συνδυασμός πρώτου και τρίτου προσώπου. Οποιοδήποτε και αν επιλέξετε δεν υπάρχει πρόβλημα, απλώς φροντίστε να μην χρησιμοποιείτε και τα δύο ταυτόχρονα.
  • Μην επινοείτε πράγματα για τον εαυτό σας και μην αναφέρετε κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τις υπόλοιπες πληροφορίες που έχετε συμπεριλάβει για τον εαυτό σας στο βιογραφικό σας.

Δημιουργήστε ένα επαγγελματικό βιογραφικό

Τι δεν πρέπει να προσθέσετε σε ένα Προφίλ Βιογραφικού;

Δεν χρειάζεται να συμπεριλάβετε καμία από τις πληροφορίες που εμφανίζονται κάπου αλλού στο βιογραφικό σας στο τμήμα του προφίλ. Εάν το κάνετε αυτό, απλώς επαναλαμβάνετε αυτό που θα διαβάσουν αργότερα παρακάτω και αυτό κάνει το προφίλ σας να φαίνεται αδύναμο - σαν να είχατε λίγα πράγματα να προσθέσετε εκεί. Επιμείνετε στις βασικές σας δεξιότητες και όχι σε εκείνες που είναι προφανείς ή υπονοούνται από άλλα τμήματα του βιογραφικού σας. Δεν υπάρχει πρόβλημα να αναφέρετε εμπειρίες που έχουν κάποια σχέση με την επαγγελματική σας ζωή από προσωπικές συνθήκες - όπως η οικογενειακή σας κατάσταση για παράδειγμα - αλλά περιορίστε τις στο ελάχιστο. Κανείς δεν θέλει να διαβάσει μικρολεπτομέρειες για την προσωπική σας ζωή. Έτσι, ο στόχος είναι να παρουσιάσετε απλώς μια εικόνα για το ποιοι είστε.

Αποφύγετε τα αστεία και τις απόψεις. Αν και αυτά έχουν τη θέση τους στις συνεντεύξεις και μπορούν να σας βοηθήσουν να κερδίσετε εντυπώσεις σε σχέση με άλλους υποψηφίους υπό κατάλληλες συνθήκες, δεν ενδείκνυνται στα επαγγελματικά προφίλ. Ένα άλλο σημαντικό πράγμα που πρέπει να αποφεύγετε είναι η αρνητικότητα. Το προφίλ σας θα πρέπει να είναι αισιόδοξο και να δημιουργεί μια ευνοϊκή πρώτη εντύπωση όπως ακριβώς θα θέλατε στο πρώτο ραντεβού για παράδειγμα. Επίσης, μην συμπεριλάβετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας και άλλα προσωπικά στοιχεία. Αυτές οι πληροφορίες κανονικά θα υπάρχουν στην κορυφή του βιογραφικού σας.

Πόσο μεγάλη θα πρέπει να είναι μια Προσωπική Δήλωση;

Μόλις καταλάβετε τι πρέπει να προσθέσετε σε ένα προφίλ και τι να παραλείψετε, θα πρέπει στη συνέχεια να σκεφτείτε πόσο μεγάλο θα πρέπει να είναι το προφίλ σας. Δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα για αυτό επειδή όλοι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί και, κατά συνέπεια, ο καθένας θα θέλει να συμπεριλάβει διαφορετικές ποσότητες πληροφοριών. Κατά κανόνα, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα μπλοκ κειμένου που να έχει μήκος περίπου έξι με οκτώ γραμμές. Με ένα τυπικό μέγεθος γραμματοσειράς, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να περιορίσετε τον αριθμό των λέξεων σας σε όχι περισσότερες από 120, ιδανικά λίγο λιγότερες.

Φυσικά, όσες περισσότερες εμπειρίες και δεξιότητες έχετε αποκτήσει κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας σας, τόσες περισσότερες θα θέλετε να συμπεριλάβετε σε αυτό. Εάν ισχύει αυτό, επιλέξτε μόνο τις σημαντικότερες και αποφύγετε να συσσωρεύετε πάρα πολλές πληροφορίες που υπερφορτώνουν τον αναγνώστη με γεγονότα για εσάς. Αντίθετα, αν βρίσκεστε στην αρχή της καριέρας σας, μπορεί να έχετε λίγα πράγματα να πείτε για τον εαυτό σας. Εάν ισχύει αυτό για την περίπτωσή σας, εστιάστε στα προσωπικά χαρακτηριστικά σας περισσότερο από τις εμπειρίες σας, αναφέροντας την ικανότητά σας να τα πηγαίνετε καλά με άλλους ανθρώπους, προσθέτοντας ένα ή δύο παραδείγματα.

Δημιουργήστε ένα επαγγελματικό βιογραφικό

Σε ποιο σημείο πρέπει να βρίσκεται το Προσωπικό Προφίλ στο Βιογραφικό;

Υπάρχει ένας κανόνας, ο οποίος έχει πλέον καθιερωθεί, που λέει ότι το προφίλ σας πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη σελίδα του βιογραφικού σας κοντά στην κορυφή. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα βιογραφικά ξεκινούν με το όνομα, τη διεύθυνση και τα στοιχεία επικοινωνίας σας, όπως ο αριθμός τηλεφώνου και η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Η δήλωση του προφίλ σας θα ακολουθεί μετά από αυτά ακολουθούμενη από μια περίληψη των σημαντικών επιτευγμάτων, των πληροφοριών εκπαίδευσης, των επαγγελματικών προσόντων και του εργασιακού ιστορικού σας. Επομένως, η προσωπική σας δήλωση καταλαμβάνει μια πρωταρχική θέση στο βιογραφικό σας για αυτό είναι τόσο σημαντικό να την δημιουργήσετε σωστά.

Παρά το γεγονός ότι είναι σημαντικό να τοποθετήσετε το προφίλ σας στην αναμενόμενη θέση, λάβετε υπόψη ότι πολλοί αναγνώστες θα παραλείψουν αυτό το τμήμα και θα επιστρέψουν σε αυτό μόνο αφού διαβάσουν τα υπόλοιπα τμήματα. Ωστόσο, μην μπείτε στον πειρασμό να τοποθετήσετε την προσωπική σας δήλωση στο τέλος του βιογραφικού. Αυτό θα σήμαινε απλώς ότι οι αναγνώστες θα δυσκολεύονταν να το εντοπίσουν και το βιογραφικό σας θα έδειχνε μπερδεμένο ή οργανωμένο με άσχημο τρόπο. Συχνά, οι δυνητικοί εργοδότες έχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες βιογραφικά να ελέγξουν, οπότε καλό είναι να ακολουθείτε τα πρότυπα.

Παραδείγματα προφίλ βιογραφικού για να εμπνευστείτε

Καταλαβαίνουμε ότι η σύνταξη μιας προσωπικής δήλωσης για το βιογραφικό σας μπορεί να είναι δύσκολη. Ειδικά όταν είναι η πρώτη φορά που το κάνετε ή όταν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που συντάξατε μία. Για αυτό, έχουμε συγκεντρώσει μερικά παραδείγματα για να σας βοηθήσουμε. Να θυμάστε: αυτά είναι απλώς παραδείγματα για σκοπούς έμπνευσης. Ένα προφίλ βιογραφικού δεν πρέπει ποτέ να είναι εναλλάξιμο ούτως ή άλλως. Εάν θέλετε να δείτε το περιεχόμενο αυτών των προσωπικών προφίλ, ελέγξτε επίσης τα πλήρη παραδείγματα βιογραφικών μας συμπεριλαμβανομένων των κειμένων προφίλ.

Παράδειγμα Προφίλ Βιογραφικού 1 - Σχεδιάστρια Μόδας

«Είμαι μια καταξιωμένη σχεδιάστρια μόδας που κόβει και ράβει σχέδια, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα πλεκτά και τα ραμμένα ρούχα. Η δουλειά μου αντικατοπτρίζει την εκτίμηση που έχω στα περίτεχνα μοτίβα, την προσοχή στον καλλωπισμό της εμφάνισης, του χρώματος και της υφής, αντλώντας έμπνευση από τον ενθουσιασμό μου για τα βίντατζ ρούχα. Αυτήν τη στιγμή αναζητώ ένα εμπνευσμένο εργασιακό περιβάλλον που να μου δίνει τη δυνατότητα να εξελίσσομαι προσφέροντας καλή εκπαίδευση, σεβόμενο ταυτόχρονα τη δημιουργική μου ελευθερία ως καλλιτέχνιδα.»

Γιατί είναι αυτό ένα καλό παράδειγμα;

Η δημιουργός είναι πολύ συγκεκριμένη σχετικά με τις ειδικές της δεξιότητες στην εργασία. Η δήλωσή της είναι πολύ προσωπική και δεν θα μπορούσε να αποτελεί προσωπική δήλωση κανενός άλλου. Επιλέγει να γράφει με συνέπεια στο πρώτο πρόσωπο.

Παράδειγμα Προφίλ Βιογραφικού 2 - Τελειόφοιτος Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων

«Ευέλικτος τελειόφοιτος σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων με άριστες δεξιότητες ανάλυσης, διαχείρισης έργων και ομαδικής εργασίας που αποκτήθηκαν μέσω των πανεπιστημιακών σπουδών, με ένα έτος πρακτική άσκησης στη βιομηχανία στον εφοδιαστικό κλάδο και ποικίλης μερικής απασχόλησης στο λιανικό εμπόριο και τη φιλοξενία. Ως αρχηγός της σχολικής ομάδας ποδοσφαίρου, αποδείκνυε πάντα ότι έχει ισχυρές ηγετικές ικανότητες. Αναζητώ μια απαιτητική πρακτική άσκηση σε μια εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου για να επεκτείνω τις τρέχουσες γνώσεις μου στο διαδικτυακό μάρκετινγκ.»

Γιατί είναι αυτό ένα καλό παράδειγμα;

Σε αυτό το βιογραφικό προφίλ, ο δημιουργός εξηγεί με σαφήνεια ποιες δεξιότητες κατέχει και με ποιόν τρόπο τις απέκτησε. Είναι επίσης ξεκάθαρος για τη δουλειά και το είδος της εταιρείας που αναζητάει και πώς βλέπει την προσωπική του ανάπτυξη.

Παράδειγμα Προφίλ Βιογραφικού 3 - Επόμενο Βήμα Καριέρα Στη Φιλοξενία

«Τρώω, κοιμάμαι και αναπνέω φιλοξενία. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήθελα να ασχοληθώ με τη φιλοξενία. Το πάθος μου άρχισε να μεγαλώνει όταν δούλευα στο εστιατόριο των γονιών μου. Έχω ισχυρές κοινωνικές δεξιότητες και μια επικοινωνιακή στάση απέναντι στους καλεσμένους μου. Μπορώ όμως να γίνω και επιτακτικός, όταν το ζητάει η κατάσταση. Αφού εργάστηκα για πολλά χρόνια σε διοικητικό ρόλο στην έντονη νυχτερινή ζωή της Ουτρέχτης, τώρα ανυπομονώ να κάνω το επόμενο βήμα στην καριέρα μου. Η φιλοδοξία μου είναι να εργαστώ σε παρόμοια διοικητική θέση στον κλάδο της φιλοξενίας υψηλής ποιότητας.»

Γιατί είναι αυτό ένα καλό παράδειγμα;

Αυτό το προφίλ ξεκινάει με μια πολύ δυνατή δήλωση. Εξηγεί καλά ποιες είναι οι σχετικές ιδιότητες και τα δυνατά σημεία του αιτούντα. Αφού διαβάσετε την προσωπική δήλωση, θα είναι ξεκάθαρο σε έναν υπεύθυνο προσλήψεων τι είδους δουλειά αναζητάει ο υποψήφιος.

Παράδειγμα Προφίλ Βιογραφικού 4 - Απόφοιτος Βοηθός Ανθρώπινου Δυναμικού

«Ευσυνείδητος και φιλόδοξος πτυχιούχος Ψυχολογίας και Διοίκησης Επιχειρήσεων με εμπειρία στο Ανθρώπινο Δυναμικό. Με εξαιρετική δεξιότητα στις παρουσιάσεις σε επαγγελματικό περιβάλλον, απέκτησα τη θέση μου ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Πανεπιστημιακής Επιχειρηματικής Λέσχης. Αναζητώ μια θέση ως Βοηθός Ανθρώπινου Δυναμικού που απαιτεί ισχυρές διαπροσωπικές δεξιότητες και την ευκαιρία να αναλάβω υψηλά επίπεδα ευθύνης. Κατά προτίμηση αναζητώ ρόλο σε ΜΚΟ ή σε εταιρεία με υψηλές ηθικές αξίες.»

Γιατί είναι αυτό ένα καλό παράδειγμα;

Αυτή η προσωπική δήλωση είναι μοναδική και πολύ συγκεκριμένη. Ο αιτούντας όχι μόνο ισχυρίζεται ότι είναι επιδέξιος στις παρουσιάσεις, αλλά εξηγεί επίσης πού απέκτησε αυτήν τη δεξιότητα. Πέρα από αυτό, ο υποψήφιος είναι επίσης συγκεκριμένος ως προς τον τύπο της θέσης και το είδος της εταιρείας που αναζητάει.

Δημιουργήστε ένα επαγγελματικό βιογραφικό

Παράδειγμα Προφίλ Βιογραφικού 5 - Μηχανολόγος Μηχανικός

«Είμαι νέος και έμπειρος μηχανικός αυτοκινήτων με ισχυρές κοινωνικές δεξιότητες. Αυτήν τη στιγμή, εργάζομαι στο Kwik Fit Plus ως «Βοηθός Υπευθύνου Συνεργείου Αυτοκινήτων». Πήρα προαγωγή σε αυτήν τη θέση αφού εργάστηκα ως μηχανικός για 3 χρόνια, χάρη στις εξαιρετικές μου ικανότητες στην εξυπηρέτηση πελατών. Από πέρυσι, είμαι πτυχιούχος επιπέδου 3 και τώρα ανυπομονώ για μια νέα ευκαιρία όπου μπορώ να αναπτύξω τις επαγγελματικές μου δεξιότητες. Κατά προτίμηση θα ήθελα να βρω εργασία σε μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων όπου να είμαι σε θέση να αξιοποιήσω όχι μόνο τις τεχνικές μου δεξιότητες, αλλά και τις κοινωνικές και εμπορικές μου δεξιότητες στην εξυπηρέτηση πελατών και στις πωλήσεις.»

Γιατί είναι αυτό ένα καλό παράδειγμα;

Αυτό το κείμενο προφίλ εξηγεί καλά τον λόγο και τι είδους θέση αναζητάει ο αιτούντας. Το γεγονός ότι ο υποψήφιος έχει πάρει προαγωγή δείχνει ότι συνεργάζεται καλά με τον τωρινό του εργοδότη. Ταυτόχρονα, η επιθυμία του να αξιοποιήσει τις κοινωνικές και τις εμπορικές του δεξιότητες, εξηγεί την επιλογή του να αναζητήσει μια νέα ευκαιρία σε μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων.

Παράδειγμα Προφίλ Βιογραφικού 6 - Νοσοκόμος

«Νοσοκόμος που αναζητάει μια ευκαιρία εργασίας με περισσότερες υποχρεώσεις. Εξαιρετική ικανότητα στην ανάλυση πληροφοριών, στην αξιολόγηση της φυσικής κατάστασης και στην κριτική σκέψη. Έχω λάβει πολλαπλά πιστοποιητικά όπως το TNCC και το MAB. Αναζητώ έναν οργανισμό που μπορεί να προσφέρει έναν ρόλο με περισσότερες ευθύνες και ένα μακροχρόνιο συμβόλαιο.»

Γιατί είναι αυτό ένα καλό παράδειγμα;

Ο υποψήφιος εξηγεί ότι αναζητάει να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του, με περισσότερες ευθύνες. Αναφέρει τόσο τα δυνατά του σημεία όσο και τα πιστοποιητικά που απέκτησε τα οποία είναι σημαντικά για αυτόν τον τομέα εργασίας.

Παράδειγμα Προφίλ Βιογραφικού 7 - Σύμβουλος Πωλήσεων

«Είμαι ένας φιλόδοξος σύμβουλος πωλήσεων με εμπειρία στις προθεσμίες, στη διαπραγμάτευση συμφωνιών και στην εργασία με το λογισμικό Salesforce. Για τον τρέχοντα εργοδότη μου, κατάφερα να αυξήσω τις πωλήσεις από τους υπάρχοντες πελάτες κατά 35%, ενώ ταυτόχρονα αποκτούσα νέους πελάτες. Σε συνδυασμό με το πτυχίο μου στο διεθνές εμπόριο, κατάφερα να αναπτύξω τις δεξιότητές μου σε ένα εργασιακό περιβάλλον που μου αρέσει. Αναζητώ έναν οργανισμό που μπορεί να μου προσφέρει την ευκαιρία να εργαστώ σε έργα διεθνούς προσανατολισμού.»

Γιατί είναι αυτό ένα καλό παράδειγμα;

Πέρα από την αναφορά σημαντικών δεξιοτήτων που απαιτούνται στις πωλήσεις, ο υποψήφιος αναφέρει επίσης συγκεκριμένα επιτεύγματα που μπορεί να παρακινήσουν το ενδιαφέρον ενός νέου εργοδότη. Ο υποψήφιος αναφέρει επίσης την επιθυμία του να εργαστεί σε ένα πιο διεθνές περιβάλλον, το οποίο ταιριάζει με τις σπουδές του.

Παράδειγμα Προφίλ Βιογραφικού 8 - Λιανικό Εμπόριο

«Αυτήν τη στιγμή εργάζομαι ως συνεργάτης καταστήματος που αναζητάει μια εταιρεία που μπορεί να προσφέρει μια θέση πλήρους απασχόλησης. Τον τελευταίο χρόνο έχω αποκτήσει εμπειρία που ανέπτυξε πολλές ικανότητες όπως η υποστήριξη πελατών, η ικανότητα ομαδικής εργασίας και οι επικοινωνιακές δεξιότητες. Προς το παρόν, αναζητώ εργασία πλήρους απασχόλησης σε έναν οργανισμό που μπορεί να προσφέρει ευκαιρίες για να αναπτύξω τις δεξιότητές μου στη διαχείριση.

Γιατί είναι αυτό ένα καλό παράδειγμα;

Θα είναι ξεκάθαρο για τον υπεύθυνο προσλήψεων ότι ο υποψήφιος αναζητάει μια νέα θέση εργασίας, καθώς ο αιτούντας επιθυμεί να εργαστεί σε μια θέση πλήρους απασχόλησης. Ο υποψήφιος αναφέρει τις δεξιότητες που έχει αναπτύξει με τον σημερινό του εργοδότη και εκφράζει τη φιλοδοξία του να αναπτύξει τις δεξιότητές του στη διαχείριση.

Σχετικά άρθρα

Περισσότεροι από 112.872 χρήστες έχουν δημιουργήσει ήδη το βιογραφικό τους

Με το CV maker, μπορείτε γρήγορα και εύκολα να δημιουργήσετε ένα διακριτικό και επαγγελματικό βιογραφικό μέσα σε 15 λεπτά.

Δημιουργήστε το βιογραφικό σας

Θα έχετε 65% περισσότερες πιθανότητες να βρείτε εργασία