Πρέπει να συμπεριλάβετε τα επιτεύγματα στο βιογραφικό σας; Ναι ή όχι;

Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση του εργοδότη. Ελέγχετε το βιογραφικό ενός υποψηφίου. Το άτομο ισχυρίζεται ότι έχει τις δεξιότητες και τις ικανότητες που αναζητείτε συγκεκριμένα. Έχει επίσης πολυετή εργασιακή εμπειρία που ταιριάζει στη θέση εργασίας σας. Μέχρι εδώ όλα καλά, θα σκεφτόσασταν. Ωστόσο, εάν ο υποψήφιος δεν αναδείξει τις δεξιότητές του αναφέροντας μερικά επιτεύγματα, ενώ οι υπόλοιποι υποψήφιοι στη λίστα με τα βιογραφικά σας παρουσιάζουν την αξία τους αναφέροντας επιτεύγματα όπως: «η αφοσίωση των πελατών το 2019 αυξήθηκε κατά 15%», θα καλούσατε αυτό το άτομο για να συζητήσετε για τη θέση εργασίας; Η πιθανότητα είναι μικρή. Αυξήστε τις πιθανότητές σας να κερδίσετε μια συνέντευξη για δουλειά αναφέροντας τα επιτεύγματά σας.

Δημιουργήστε ένα επαγγελματικό βιογραφικό

Σκεφτείτε για ένα λεπτό από τη μεριά του εργοδότη. Ελέγχετε το βιογραφικό ενός υποψηφίου. Το άτομο ισχυρίζεται ότι έχει τις δεξιότητες και τις ικανότητες που αναζητείτε συγκεκριμένα. Έχει επίσης πολλά χρόνια εργασιακή εμπειρία που ταιριάζει στη θέση εργασίας σας. Μέχρι εδώ όλα καλά, θα σκεφτόσασταν. Ωστόσο, εάν ο υποψήφιος δεν αναδείξει τις δεξιότητές του παρουσιάζοντας μερικά επιτεύγματα, ενώ οι υπόλοιποι υποψήφιοι στη λίστα με τα βιογραφικά σας αναδεικνύουν την αξία τους αναφέροντας επιτεύγματα όπως: «η αφοσίωση των πελατών το 2019 αυξήθηκε κατά 15%», θα καλούσατε αυτό το άτομο για συνέντευξη; Υποθέτουμε πως όχι. Μην είστε λοιπόν αυτός ο υποψήφιος. Αυξήστε τις πιθανότητές σας να κερδίσετε μια συνέντευξη για δουλειά επισημαίνοντας τα επιτεύγματά σας.

example-accomplishment.jpg

Πρέπει να προσθέσετε επιτεύγματα στο βιογραφικό σας και γιατί;

Εν ολίγοις, ναι. Σίγουρα θα πρέπει να προσθέσετε επιτεύγματα στο βιογραφικό σας. Απαιτεί λίγη προσπάθεια, αλλά μπορεί να σας προσφέρει ένα τεράστιο πλεονέκτημα έναντι των άλλων υποψηφίων. Συνεχίστε την ανάγνωση για να μάθετε το γιατί.

Σε ένα βιογραφικό, ένας υποψήφιος μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει οποιεσδήποτε δεξιότητες. Είναι τόσο εύκολο να τις προσθέσετε απλά στο τμήμα δεξιοτήτων. Ωστόσο, αν το κάνετε αυτό, οι δεξιότητές σας και το επίπεδο των δεξιοτήτων σας θα δείχνουν αρκετά δυσνόητα σε οποιονδήποτε δυνητικό εργοδότη. Αντίθετα, μπορείτε να πυροδοτήσετε τη φαντασία τους παρουσιάζοντας με ποιον τρόπο εφαρμόζετε αυτές τις δεξιότητες και αναφέροντας τα επιτεύγματα που προέκυψαν από αυτές. Με αυτόν τον τρόπο ο νέος πιθανός εργοδότης θα διαβάσει κάτι ενδιαφέρον. Να θυμάστε ότι οι περισσότεροι εργοδότες ενδιαφέρονται απλώς για το τι μπορείτε να κάνετε για αυτούς. Η αναφορά των επιτευγμάτων στο βιογραφικό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τους κεντρίσετε το ενδιαφέρον.

Μην κάνετε το λάθος να σκεφτείτε ότι κάνετε μια απλή δουλειά και επομένως δεν υπάρχουν επιτεύγματα που να αξίζει να τα μοιραστείτε. Πρακτικά σε οποιαδήποτε θέση εργασίας, μπορείτε να κάνετε ουσιώδη πράγματα τα οποία κάνουν τη διαφορά, ανεξάρτητα από τη δουλειά ή τον τίτλο! Σκεφτείτε οτιδήποτε αναδεικνύει τις δεξιότητές σας στην εργασία.

Τι αποτελεί καλό παράδειγμα επιτευγμάτων για να το συμπεριλάβετε στο βιογραφικό σας;

Φυσικά, όλα εξαρτώνται από την κατάστασή σας. Καταρχάς, είναι σημαντικό να επιλέξετε επιτεύγματα που ο πιθανός εργοδότης σας μπορεί να κατανοήσει και να συσχετιστεί με αυτά. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να παραλείψετε τυχόν ορολογίες και συντομογραφίες που σχετίζονται με επιχειρήσεις. Ένας τρίτος θα πρέπει να είναι σε θέση να καταλαβαίνει τι έχετε καταφέρει και για ποιο λόγο είναι σημαντικό.

Γενικά, οι εμπορικές εταιρείες ενδιαφέρονται είτε να αυξάνουν τον κύκλο εργασιών τους, είτε να βελτιώνουν την ικανοποίηση των πελατών, είτε να μειώνουν τα κόστη. Εάν έχετε κολλήσει και δεν ξέρετε τι να γράψετε, ερευνήστε τις τρέχουσες προκλήσεις της εταιρείας που ενδιαφέρεστε, ειδικά τις προκλήσεις που σχετίζονται με τη θέση εργασίας για την οποία κάνετε αίτηση. Ρίξτε μια ματιά στην περιγραφή της θέσης εργασίας για να εντοπίσετε ενδείξεις σχετικά με το ποιες μπορεί να είναι οι προκλήσεις. Εάν έχετε ήδη αντιμετωπίσει παρόμοιες προκλήσεις σε προηγούμενη θέση εργασίας, φροντίστε να μοιραστείτε αυτά τα επιτεύγματα!

Όταν επιλέγετε ποια επιτεύγματα να συμπεριλάβετε, σκεφτείτε επιτεύγματα που θα λαμβάνουν υπόψη την κατάσταση του πιθανού εργοδότη. Μην μιλάτε με απόλυτους αριθμούς, αλλά με ποσοστά. Με αυτόν τον τρόπο ένας εργοδότης μπορεί να συσχετίσει εύκολα το επίτευγμα με την κατάστασή του. Για παράδειγμα, τι θα σήμαινε για εμένα (τον εργοδότη), εάν ο υποψήφιος Χ (εσείς) μπορούσε να αυξήσει τις μετατροπές κατά 15%;

Για να σας δώσουμε λίγη έμπνευση για πιθανά επιτεύγματα που μπορείτε να προσθέσετε στο βιογραφικό σας, έχουμε συγκεντρώσει μερικά παραδείγματα καλών επιτευγμάτων για μια ευρεία ποικιλία θέσεων εργασίας και κλάδων. Μπορείτε να τα ελέγξετε παρακάτω.

Εξυπηρέτηση Πελατών

«Ρύθμισα τις ροές επικοινωνίας για τους νέους πελάτες, αυξάνοντας τη συνολική ικανοποίηση πελατών κατά 20%.»

«Ήμουν υπεύθυνος ενός έργου για τη δημιουργία ενός τμήματος στο εξωτερικό.»

«Πέτυχα αύξηση 15% στην καθαρή βαθμολογία προωθητή μεταξύ των πελατών, που είχαν υποβάλλει αρχικά παράπονο.»

Φιλοξενίαz

«Παρουσίασα ένα νέο μενού, μειώνοντας το κόστος κατά 10%, διατηρώντας παράλληλα την ικανοποίηση και βελτιώνοντας τον κύκλο εργασιών.»

«Συνδιοργάνωσα την επαναλειτουργία και την εκδήλωση τύπου για έναν κινηματογράφο.»

«Ανάπτυξα και εφάρμοσα μια νέα προσέγγιση για τους επισκέπτες, με αποτέλεσμα οι επισκέπτες να ξοδεύουν 15% περισσότερο στο βοηθητικό προσωπικό και η καθαρή βαθμολογία προωθητή να είναι 9% υψηλότερη.»

Σχεδιασμός

«Δημιούργησα τα γραφικά για το εξώφυλλο της πρώτης σελίδας του περιοδικού Forbes του τεύχους Ιανουαρίου 2020.»

«Ήμουν υπεύθυνος για τη φάση σχεδιασμού και σύλληψης μιας σημαντικής εταιρικής επανατοποθέτησης προϊόντος.»

«Μείωσα τις κλήσεις επικοινωνίας με τους πελάτες κατά 30%, βελτιώνοντας την εμπειρία χρήστη για μια ασφαλιστική εταιρεία.»

Πωλήσεις

«Πέτυχα 35% υψηλότερη μέση αξία παραγγελίας σε σχέση με άλλους Διαχειριστές Λογαριασμού, χάρη στις εξαιρετικές δεξιότητες πρόσθετης και διασταυρούμενης πώλησης.»

«Ξεκίνησα ένα πρόγραμμα διατήρησης πελατών, με αποτέλεσμα 70% υψηλότερο ποσοστό διατήρησης.»

«Επανάφερα έναν πρώην πελάτη από τους τοπ 10, ο οποίος είχε υπογράψει με έναν ανταγωνιστή.»

Αγορές

«Εκτέλεσα μια νέα εκστρατεία προμήθειας, με αποτέλεσμα 3 νέα μεγάλα συμβόλαια με προμηθευτές.»

«Δημιούργησα ένα πρόγραμμα πρακτικής άσκησης για το τμήμα μου, δημιουργώντας μια συνεχή εισροή νέων ταλέντων.»

«Ήμουν υπεύθυνος για τη διαχείριση των αποθεμάτων κατά τη διάρκεια μιας περικοπής προμηθευτών, βελτιώνοντας το επίπεδο της διαθεσιμότητας των υπηρεσιών κατά 33%.»

Εμπόριο

«Μειώθηκε η συνολική δαπάνη διαφήμισης κατά 13,2%, ενώ αυξήθηκε η εισροή δυνητικών πελατών κατά 3%.»

«Έγραψα από κοινού ένα άρθρο με τον εργοδότη μου στους New York Times.»

«Ανέπτυξα μια νέα εμπειρία πελατών, αυξάνοντας το μέσο ποσοστό μετατροπών κατά 15%.»

Κατασκευές

«Εφάρμοσα νέα κυβερνητικά πρωτόκολλα ασφαλείας, αποφεύγοντας υψηλές ποινές, όπως το κλείδωμα του εργοταξίου.»

«Διοικούσα μια ομάδα 8 ατόμων, τηρώντας 40% περισσότερες προθεσμίες με ισχυρές δεξιότητες συνεργασίας και εξαιρετικό προγραμματισμό.»

«Κέρδισα το βραβείο Εργαζόμενος της Χρονιάς.»

Μηχανική

«Ανέπτυξα ένα σύστημα εξάτμισης, μειώνοντας την κατανάλωση καυσίμου κατά 6,4% και τις εκπομπές CO2 κατά 13,8%.»

«Δημοσίευσα ένα άρθρο σχετικά με την Προστασία Του Φράγματος Από Τις Καταιγίδες στο Journal of Marine Science and Engineering.»

«Βελτίωσα την απόδοση των ηλιακών κυψελών κατά 9%, συνδυάζοντας έναν καινοτόμο σχεδιασμό με νέα υλικά.»

Δημιουργήστε ένα επαγγελματικό βιογραφικό

Πρέπει να συμπεριλάβετε επιτεύγματα μη σχετικά με τη θέση εργασίας στο βιογραφικό σας;

Φανταστείτε να έχετε κατορθώσει κάτι πραγματικά εντυπωσιακό, όπως το να τρέξετε σε έναν μαραθώνιο. Είναι όμως για παράδειγμα κάτι που θα πρέπει να συμπεριλάβετε στο βιογραφικό σας εάν κάνετε αίτηση για μια θέση εργασίας ως Αντιπρόσωπος Πωλήσεων; Εξάλλου, είναι δύσκολο να υποστηρίξετε ότι η εξαιρετική αντοχή σας θα σας βοηθήσει να εκπληρώσετε με επιτυχία τη δουλειά σας.

Ωστόσο, συνιστούμε ανεπιφύλακτα να προσθέσετε και μερικά όχι τόσο σχετικά επιτεύγματα. Οι δεξιότητές σας στο τρέξιμο μπορεί να μην σας βοηθήσουν να αποκτήσετε νέους πελάτες, αλλά η εκτέλεση ενός μαραθωνίου δείχνει υψηλό επίπεδο πειθαρχίας και κινήτρου.

Συμβουλεύουμε τα άτομα που υποβάλλουν αιτήσεις για δουλειά να προσθέτουν ένα επίτευγμα που δεν σχετίζεται με τη θέση εργασίας και τουλάχιστον ένα ή δύο επιτεύγματα που να αποδεικνύουν τις δεξιότητες που σχετίζονται άμεσα με την κενή θέση εργασίας. Με αυτόν τον τρόπο, αποδεικνύετε ότι δεν είστε μόνο παθιασμένοι με τα χόμπι ή τα ενδιαφέροντά σας στην ιδιωτική σας ζωή, αλλά και ότι είστε επιτυχημένοι σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον.

Πού και πώς να προσθέσετε τα επιτεύγματα στο βιογραφικό σας;

Και πάλι, δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση σε αυτήν την ερώτηση. Σας συμβουλεύουμε πάντα να ταξινομείτε τα διάφορα τμήματα στο βιογραφικό σας σύμφωνα με τη σπουδαιότητα που έχουν για τη θέση εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι, εάν τα επιτεύγματά σας είναι πολύ σημαντικά για την αίτησή σας, θα πρέπει να παρουσιάζονται ψηλά στην πρώτη σελίδα του βιογραφικού. Είναι τα επιτεύγματα λιγότερο σημαντικά για τον δυνητικό εργοδότη; Μετακινήστε τα προς τα κάτω για να δώσετε χώρο σε τμήματα που είναι πιο σημαντικά, όπως οι δεξιότητες ή η προσωπική σας δήλωση.

Μπορείτε να παρουσιάσετε τα επιτεύγματα με δύο διαφορετικούς τρόπους.

Προσθέτοντας ένα ξεχωριστό τμήμα επιτευγμάτων

Περιλαμβάνοντας τα στις περιγραφές των προηγούμενων θέσεων εργασίας σας στο τμήμα της «Επαγγελματικής Εμπειρίας».

Εάν θέλετε πραγματικά να δώσετε έμφαση στα επιτεύγματά σας, είναι καλύτερο να τα αναφέρετε σε ένα ξεχωριστό, ειδικό τμήμα. Με αυτόν τον τρόπο, θα ξεχωρίζουν και δεν θα μπορεί ο υπεύθυνος προσλήψεων να τα παραβλέψει. Εάν θέλετε να ακολουθήσετε μια ελαφρώς πιο ήπια προσέγγιση, μπορείτε να τα παρουσιάσετε συνοπτικά ως κουκκίδες στην περιγραφή της επαγγελματικής σας εμπειρίας.

Τα επιτεύγματα μπορείτε να τα προσθέσετε είτε στο τμήμα της «Εργασιακής Εμπειρίας» ή μπορείτε να επιλέξετε να τα επισημάνετε σε ένα ξεχωριστό τμήμα, όπως η εικόνα παρακάτω.

Παράδειγμα βιογραφικού σημειώματος με τμήμα επιτευγμάτων

Δημιουργήστε ένα επαγγελματικό βιογραφικό

Σχετικά άρθρα

Περισσότεροι από 112.872 χρήστες έχουν δημιουργήσει ήδη το βιογραφικό τους

Με το CV maker, μπορείτε γρήγορα και εύκολα να δημιουργήσετε ένα διακριτικό και επαγγελματικό βιογραφικό μέσα σε 15 λεπτά.

Δημιουργήστε το βιογραφικό σας

Θα έχετε 65% περισσότερες πιθανότητες να βρείτε εργασία