Πρέπει να έχετε φωτογραφία στο βιογραφικό σας

Δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση στο ερώτημα εάν είναι σημαντικό να προσθέσετε μια φωτογραφία στο βιογραφικό σας. Οι απόψεις επί του θέματος είναι πολλές και διάφορες.

Επομένως, εξαρτάται από εσάς να αποφασίσετε εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε ή όχι φωτογραφία στο βιογραφικό σας. Ωστόσο, παρατηρούμε ότι η χρήση φωτογραφίας στο βιογραφικό έχει γίνει πιο συχνή τα τελευταία χρόνια. Αυτό θα καθιστούσε το βιογραφικό πιο προσωπικό και θα επέτρεπε στον εργοδότη να συσχετίσει αμέσως μια αίτηση με ένα άτομο.

Δημιουργήστε ένα επαγγελματικό βιογραφικό

φωτογραφία στο βιογραφικό σας

Κατεβάστε αυτό το βιογραφικό σε PDF

Μια γρήγορη ανάγνωση αυτού του προτύπου βιογραφικού είναι αρκετή για να σας δώσει μια εμπεριστατωμένη εικόνα ότι η Μαρία Ελένη διαθέτει αρκετή εμπειρία στον τομέα της υγιεινής & ασφάλειας τροφίμων. Αναλύει εις βάθος τις σπουδές της στο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης και την εμπειρία της ως υπεύθυνης τροφίμων σε μια βιομηχανία παρασκευής τροφίμων. Είναι εξαιρετικά πολύτιμο για τον υπεύθυνο προσλήψεων να γνωρίζει την προηγούμενη εμπειρίας της και την εξειδίκευσή της. Η Μαρία Ελένη επέλεξε το έντονο κόκκινο και το πρότυπο Harvard για το προφίλ βιογραφικού της. Το χρώμα κάνει τις σπουδές, την εργασιακή εμπειρία και τις δεξιότητές της να ξεχωρίζουν. Αναφέρει επίσης τα χαρακτηριστικά και τα ενδιαφέροντα που θα πρόσθεταν μεγαλύτερη αξία στο βιογραφικό για τον μελλοντικό της εργοδότη.

* Με ή χωρίς φωτογραφία; Τα πρότυπα βιογραφικών μας προσαρμόζονται αυτόματα!

Συμβουλή : Να προσέχετε τις πληροφορίες και τις φωτογραφίες που μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο. Αν και επισήμως απαγορεύεται, πολλοί εργοδότες χρησιμοποιούν την Google για να κάνουν έρευνα για έναν υποψήφιο πριν τον καλέσουν για συνέντευξη. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι δεν εμφανίζονται ακατάλληλες φωτογραφίες κατά την αναζήτηση του ονόματός σας. Για να το κάνετε αυτό, είναι σημαντικό να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις απορρήτου στα προφίλ που διατηρείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο που θέλετε να διατηρήσετε ιδιωτικό είναι ορατό μόνο στους φίλους σας.

Δεν συνηθίζεται παντού η φωτογραφία στο βιογραφικό

Πρόκειται να υποβάλετε αίτηση κάπου αλλού εκτός από την Ελλάδα; Πρώτα ελέγξτε αν η χρήση της φωτογραφίας στο βιογραφικό είναι κάτι συνηθισμένο. Για παράδειγμα, όταν γράφετε ένα βιογραφικό στα Αγγλικά για να κάνετε αίτηση σε μια εταιρεία που βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο ή στις ΗΠΑ, η χρήση της φωτογραφίας απαγορεύεται. Προσαρμόστε ανάλογα το βιογραφικό σας! Όταν χρησιμοποιείτε τον δημιουργό βιογραφικών μας, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο του βιογραφικού σας χωρίς φωτογραφία, αφαιρώντας τη φωτογραφία από τα «προσωπικά στοιχεία» (στο πρώτο βήμα). Στη συνέχεια, το πρότυπο βιογραφικού θα προσαρμόζεται αυτόματα.

Δημιουργήστε ένα επαγγελματικό βιογραφικό

Κάντε έρευνα για τη χρήση φωτογραφιών στο βιογραφικό

Μια έρευνα που διεξήχθη από τα πανεπιστήμια Ben Gurion και Ariel στο Ισραήλ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η χρήση φωτογραφίας στο βιογραφικό έχει τόσο θετικά όσο και αρνητικά αποτελέσματα. Η έρευνα έδειξε ότι για μια ελκυστική γυναίκα, η προσθήκη μιας φωτογραφίας στο βιογραφικό έχει συχνά αρνητικό αποτέλεσμα.

Η μελέτη διαπιστώνει ότι ένας υποψήφιος που αποστέλλει το βιογραφικό του χωρίς φωτογραφία έχει 40% περισσότερες πιθανότητες να τον καλέσουν για συνέντευξη σε σχέση με αυτές που θα είχε αν το βιογραφικό του είχε φωτογραφία. Η μελέτη επισημαίνει επίσης ότι τουλάχιστον το 93% των ατόμων που αξιολογούν τις συνοδευτικές επιστολές είναι γυναίκες. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι προσλήψεων προτιμούν να μην προσλαμβάνουν έναν συνάδελφο πιο ελκυστικό από αυτούς, γεγονός που δημιουργεί την ιδέα ότι υπάρχουν διακρίσεις λόγω εμφάνισης και ζήλιας.

Για τους άνδρες, ωστόσο, παρατηρήθηκε ακριβώς το αντίθετο. Σύμφωνα με τη μελέτη, καλούν πιο γρήγορα σε συνέντευξη τους ελκυστικούς άνδρες, ενώ οι άνδρες που θεωρούνται γενικά λιγότερο ελκυστικοί έχουν λιγότερες πιθανότητες να τους καλέσουν σε συνέντευξη. Να σημειωθεί ότι η έρευνα διεξάχθηκε στο Ισραήλ. Επομένως, δεν είναι δυνατόν να πούμε με βεβαιότητα σε ποιο βαθμό ισχύουν τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης και για την Ελλάδα.

Πλεονεκτήματα

Προσωπικό: Μια φωτογραφία στο βιογραφικό σας δίνει μια προσωπική εικόνα και διασφαλίζει ότι θα σας θυμούνται καλύτερα. Επίσης, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι φωτογραφίες λένε πολλά για την προσωπικότητά σας. Επομένως, μια καλή φωτογραφία συμβάλλει στην «Προσωπική Επωνυμία» σας.

Διακριτικό : Ξεχωρίζετε περισσότερο επειδή η πλειοψηφία των υποψηφίων δεν χρησιμοποιούν φωτογραφία στο βιογραφικό τους.

Χωρίς Προκατάληψη: Μια καλή επαγγελματική φωτογραφία μπορεί να εξαλείψει τις επίμονες προκαταλήψεις.

Αντιπροσωπευτικό: Εάν, για παράδειγμα, κάνετε αίτηση για μια θέση εργασίας όπου θα είστε σε συχνή επαφή με τους πελάτες, είναι απαραίτητη η προσωπική εμφάνιση. Με την προσθήκη μιας φωτογραφίας στο βιογραφικό, μπορείτε επίσης να δείξετε ότι δεν φοβάστε να σας κρίνουν για την εμφάνισή σας.

Μειονεκτήματα

Διακρίσεις: Είναι πιο εύκολο να γίνουν διακρίσεις σε βάρος κάποιου ατόμου με βάση την εμφάνισή του.

Ζήλια: Όπως και στην προαναφερθείσα μελέτη, μια φωτογραφία μπορεί να βλάψει τις όμορφες γυναίκες.

Απόσπαση της Προσοχής: Μια φωτογραφία μπορεί να αποσπάσει την προσοχή του εργοδότη από το πραγματικό περιεχόμενο του βιογραφικού σας και φυσικά δεν είναι αυτή η πρόθεσή σας.

Ποιότητα: Μια φωτογραφία κακής ποιότητας μπορεί να δημιουργήσει μια κακή πρώτη εντύπωση. Ο κακός φωτισμός, η χαμηλή ανάλυση ή οι κακές ρυθμίσεις συμβάλλουν αρνητικά στην πρώτη εντύπωση που δίνετε.

Προκαταλήψεις: Μια φωτογραφία μπορεί επίσης να αφυπνίσει ορισμένες προκαταλήψεις στο άτομο που ελέγχει το βιογραφικό.

Δημιουργήστε ένα επαγγελματικό βιογραφικό

Θέλετε να δημοσιεύσετε μια φωτογραφία; Τραβήξτε μια επαγγελματική φωτογραφία!

Αποφασίσατε να εξατομικεύσετε το βιογραφικό σας προσθέτοντας μια φωτογραφία; Σε αυτήν την περίπτωση, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε την κατάλληλη φωτογραφία. Πραγματικά, μια κακή επιλογή φωτογραφίας θα μπορούσε να σας κάνει να χάσετε πολλούς πόντους.

Να θυμάστε ότι πρέπει να:

  • Χρησιμοποιείτε μια πρόσφατη φωτογραφία
  • Επιλέγετε ένα ουδέτερο φόντο
  • Χρησιμοποιείτε καλή έκθεση στις φωτογραφίες
  • Χαμογελάτε στη φωτογραφία που θα χρησιμοποιήσετε (το γέλιο είναι μεταδοτικό)
  • Έχετε οπτική επαφή - δώστε μια προσωπική πινελιά
  • Φοράτε επίσημα ρούχα που δείχνουν επαγγελματικά
  • Επιλέγετε κατάλληλα ρούχα σύμφωνα με τον ενδυματολογικό κώδικα της περιοχής σας
  • Διατηρείτε τις διαστάσεις φωτογραφίας διαβατηρίου
  • Δημιουργείτε πορτρέτο (δηλαδή να περιλαμβάνετε το κεφάλι και πιθανώς τους ώμους)

Να αποφεύγετε:

  • Εικόνες διακοπών
  • Καθημερινά ρούχα
  • Φωτογραφίες από τη νυχτερινή ζωή
  • Υπερέκθεση ή υποέκθεση στις φωτογραφίες
  • Αλκοολούχα ποτά στις φωτογραφίες
  • Σέλφι
  • Φωτογραφίες όπου κοιτάζετε αλλού
  • Σαγηνευτικές φωτογραφίες
  • Φωτογραφίες με φορτωμένο φόντο

Δημιουργήστε ένα επαγγελματικό βιογραφικό

Σχετικά άρθρα

Περισσότεροι από 112.872 χρήστες έχουν δημιουργήσει ήδη το βιογραφικό τους

Με το CV maker, μπορείτε γρήγορα και εύκολα να δημιουργήσετε ένα διακριτικό και επαγγελματικό βιογραφικό μέσα σε 15 λεπτά.

Δημιουργήστε το βιογραφικό σας

Θα έχετε 65% περισσότερες πιθανότητες να βρείτε εργασία