Έτσι δημιουργείτε ένα μοντέρνο βιογραφικό! Δείτε τα παραδείγματα, τις συμβουλές και τα πρότυπά μας

Κάποτε το βιογραφικό ήταν μια απλή λίστα με τις προσωπικές πληροφορίες, την εργασιακή εμπειρία και τις αναφορές - σήμερα πρέπει να συμπεριλάβετε περισσότερα. Οι εργοδότες αναζητούν αυτό που σας κάνει να ξεχωρίζετε από τους άλλους. Ποια είναι η προσωπικότητά σας, ποια είναι η στάση σας για τη ζωή και ποια σύγχρονα προσόντα έχετε στο σπίτι; Ξεκάθαροι και αυστηροί κανόνες δίνουν χώρο για πρωτοτυπία και δημιουργικότητα. Αυτό σας δίνει την ευκαιρία να κάνετε το βιογραφικό σας πιο προσωπικό, αλλά όλες αυτές οι επιλογές είναι επίσης εξαντλητικές. Πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον διαθέσιμο χώρο που έχετε στο βιογραφικό σας; Ποιες πληροφορίες αναζητούν οι εργοδότες και πώς διασφαλίζετε ότι το βιογραφικό σας θα ξεχωρίσει αμέσως; Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε ένα σύγχρονο βιογραφικό με αυτές τις χρήσιμες συμβουλές!

Δείγμα μοντέρνου βιογραφικού - πρότυπο Stanford

φωτογραφία στο βιογραφικό σας

Κατεβάστε αυτό το βιογραφικό σε PDF

Δημιουργήστε ένα επαγγελματικό βιογραφικό

Συμβουλή 1: Ξεκινήστε με ένα προσωπικό προφίλ

Οι υπεύθυνοι προσλήψεων και οι εργοδότες θέλουν να καταλάβουν γρήγορα και εύκολα τι μπορείτε να προσφέρετε. Για αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να προσθέσετε ένα προσωπικό προφίλ στο βιογραφικό σας σημείωμα. Αξιοποιήστε την πρώτη παράγραφο του βιογραφικού σας για αυτό για να καταλάβει αμέσως ο αναγνώστης τι μπορείτε να προσφέρετε. Το προσωπικό προφίλ είναι επομένως μια σύντομη περίληψη του βιογραφικού σας. Τι προσόντα έχετε, τι είδους εμπειρία έχετε και ποια είναι η προσωπική σας κατάσταση; Έχετε περίπου πέντε γραμμές για να πείσετε έναν πιθανό εργοδότη ότι είστε ένας ενδιαφέρων υποψήφιος. Θέλετε να κάνετε εντύπωση; Είναι καλή ιδέα να προσαρμόζετε πάντα λίγο το προσωπικό σας προφίλ, ανάλογα με την εταιρεία στην οποία κάνετε αίτηση. Με αυτόν τον τρόπο ο εργοδότης καταλαβαίνει αμέσως ότι έχετε κάνει την έρευνά σας.

Ποια αντικείμενα δεν πρέπει να λείπουν από ένα προσωπικό προφίλ;

Τι εμπειρία έχετε; Συμπεριλάβετε τυχόν σχετική εκπαίδευση, έργα και θέσεις εργασίας.

Ποια είναι η τρέχουσα κατάστασή σας; Ίσως έχετε μόλις αποφοιτήσει, έχετε αλλάξει καριέρα ή αναζητείτε μια πιο απαιτητική δουλειά.

Τι ταλέντα έχετε; Αναλύστε με ποιόν τρόπο ξεχωρίζετε από τους άλλους και δώστε συγκεκριμένα παραδείγματα.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας; Αναζητείτε ευκαιρίες καριέρας ή θέλετε να ειδικευτείτε σε κάτι συγκεκριμένο;

Συμβουλή 2: Χρησιμοποιήστε ένα σύγχρονο πρότυπο

Η εμφάνιση μετράει, ακόμα και όταν πρόκειται για το βιογραφικό σας. Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με μια λευκή κόλλα Α4 με μαύρα γράμματα Times New Roman, ούτε καν οι εργοδότες. Κάντε το βιογραφικό σας πολύ πιο εντυπωσιακό χρησιμοποιώντας ένα μοντέρνο πρότυπο με καθαρά γραφικά, λίγο χρώμα και μοναδική διάταξη. Είναι ένας καλός τρόπος για να ξεχωρίσετε, αλλά και για να τραβήξετε την προσοχή ενός εργοδότη ή ενός υπεύθυνου προσλήψεων. Δείχνει επίσης ότι είστε πρόθυμοι να αφιερώσετε χρόνο στη δουλειά σας, χωρίς να παραβλέπετε ούτε μια μικρή λεπτομέρεια.

Δεν είστε καλοί με τα προγράμματα σχεδίασης και δυσκολεύεστε να δημιουργήσετε το βιογραφικό σας με δημιουργικό τρόπο; Κανένα πρόβλημα – μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε ένα πρότυπο. Αυτά τα έγγραφα αποτελούν την τέλεια βάση για το βιογραφικό σας - δεν έχετε παρά να εισάγετε τις σωστές πληροφορίες. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να τραβήξετε την προσοχή δημιουργώντας ένα μοντέρνο βιογραφικό χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το InDesign ή το PhotoShop. Έχετε περιέργεια να μάθετε τις δυνατότητες; Στο CVmaker θα βρείτε αμέτρητα πρότυπα βιογραφικών που είναι όλα μοντέρνα, εντυπωσιακά και επαγγελματικά.

Συμβουλή 3: Χρησιμοποιήστε μια αποτελεσματική διάταξη

Βρήκατε ένα μοντέρνο πρότυπο, αλλά τώρα θα πρέπει να συμπληρώσετε το βιογραφικό σας. Τα κλασικά βιογραφικά δημιουργούνται πάντα με βάση τη χρονολογική σειρά. Αυτό σημαίνει ότι η πιο πρόσφατη επαγγελματική εμπειρία σας βρίσκεται πάντα στην κορυφή. Στη συνέχεια, αναφέρετε όλες τις άλλες εργασίες σας, αναφέροντας την πρώτη σας εργασία τελευταία. Το ίδιο ισχύει για τα μαθήματα και τα έργα στα οποία έχετε εργαστεί. Το πλεονέκτημα με αυτό το σύστημα είναι ότι οι εργοδότες βλέπουν ακριβώς πώς έχετε εξελιχθεί, αλλά το μειονέκτημα είναι ότι είναι χρονοβόρο να βρείτε την πιο σχετική εργασιακή εμπειρία. Ο χρόνος είναι χρήμα, οπότε πρέπει να δημιουργούνται με πιο αποτελεσματικό τρόπο!

Για αυτό είναι φρόνιμο να δημιουργήσετε ένα μοντέρνο βιογραφικό με βάση τη συνάφεια. Έχετε ολοκληρώσει κάποια εκπαίδευση ή ένα μάθημα που ταιριάζει απόλυτα με την κενή θέση εργασίας; Τα απαριθμείτε πρώτα, ακόμα και αν έχετε παρακολουθήσει και άλλα μαθήματα μετά. Το ίδιο ισχύει και για την εργασιακή σας εμπειρία. Με αυτόν τον τρόπο, ο εργοδότης μπορεί να εντοπίσει αμέσως τι σχετική εμπειρία που έχετε και πόσο κατάλληλοι είστε για τη δουλειά. Είναι λοιπόν πάντα σημαντικό να προσαρμόζετε τα τμήματα του βιογραφικού σας ανάλογα με τη θέση εργασίας στην οποία κάνετε αίτηση. Αυτό θα αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητές σας!

Δημιουργήστε ένα επαγγελματικό βιογραφικό

Συμβουλή 4: Να προσθέτετε πάντα μια επαγγελματική φωτογραφία

Μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις, επομένως ένα μοντέρνο βιογραφικό δεν μπορεί να μην περιλαμβάνει φωτογραφία. Είναι πολύ πιο εύκολο για τους υπεύθυνους προσλήψεων και τους εργοδότες να θυμούνται πρόσωπα παρά ονόματα. Μην στείλετε ένα ξεχωριστό έγγραφο με μια φωτογραφία, αλλά ενσωματώστε τη φωτογραφία στο πρότυπο του βιογραφικού σας. Τοποθετήστε την κατά προτίμηση στο επάνω μέρος της σελίδας για να φαίνεται αμέσως το πρόσωπό σας. Η χρήση μιας φωτογραφίας από τις διακοπές ή μιας ομαδικής φωτογραφίας δεν συνιστάται. Επενδύστε στο μέλλον σας και τραβήξτε μερικές επαγγελματικές φωτογραφίες από έναν έμπειρο φωτογράφο. Ένας επαγγελματίας ξέρει ακριβώς πώς να σας παρουσιάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε μια φωτογραφία.

Ποιες απαιτήσεις πρέπει να πληροί η επαγγελματική σας φωτογραφία;

Κατά προτίμηση επιλέξτε μια φωτογραφία πορτρέτου. Κάντε περικοπή από μια μεγαλύτερη φωτογραφία εάν χρειαστεί.

Διατηρήστε τη μορφή φωτογραφίας διαβατηρίου.

Φορέστε ρούχα που ταιριάζουν στη θέση εργασίας σας, είτε πρόκειται για επαγγελματικό ντύσιμο είτε για επίσημη ενδυμασία.

Ποζάρετε μπροστά από ένα ουδέτερο φόντο, όπως έναν λευκό τοίχο.

Χαμογελάστε ευγενικά στην κάμερα, αλλά κρατήστε μια συγκρατημένη έκφραση.

Συμβουλή 5: Αφαιρέστε παλιές ή ασήμαντες πληροφορίες

Όσο λιγότερες, τόσο το καλύτερο, ειδικά όταν πρόκειται για βιογραφικό. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι θα εντυπωσιάσουν με ένα τρισέλιδο βιογραφικό που είναι γεμάτο με αμέτρητα μαθήματα, έργα και δεύτερες δουλειές. Στην πράξη, αυτό είναι απογοητευτικό, επειδή ο εργοδότης θέλει να δει ποια σχετική εμπειρία είχατε. Πρόκειται να κάνετε αίτηση σε μια εταιρεία μάρκετινγκ; Δεν θα ήταν ενδιαφέρον να διαβάσουν ότι κάποτε κάνατε δεύτερη δουλειά ως αποθηκάριος. Αναφέρετε τα πράγματα που έχουν σημασία αυτήν τη στιγμή και μη φοβηθείτε να παραλείψετε μερικά πράγματα εδώ και εκεί. Στην πραγματικότητα: το τέλειο βιογραφικό δεν είναι μεγαλύτερο από μία σελίδα!

Επίσης, είναι σημαντικό να προσέξετε τι θα συμπεριλάβετε στην εκπαίδευση, στα μαθήματα και στα πιστοποιητικά σας. Τη δεκαετία του '90, για παράδειγμα, εξακολουθούσε να είναι πλεονέκτημα αν είχατε παρακολουθήσει ένα μάθημα δακτυλογράφησης, ενώ σήμερα είναι παλιομοδίτικο και ξεπερασμένο. Επομένως, είναι καλύτερο να παραλείψετε αυτές τις πληροφορίες. Αυτό ισχύει και για πιστοποιητικά που δεν ισχύουν πλέον. Έχετε παρακολουθήσει κάποιο μάθημα με λογισμικό που δεν χρησιμοποιείται πλέον; Θα πρέπει επίσης να διαγράψετε αυτές τις πληροφορίες από το βιογραφικό σας. Με αυτόν τον τρόπο δίνετε στους υπεύθυνους προσλήψεων μόνο τις πληροφορίες που τους είναι πραγματικά χρήσιμες και το βιογραφικό σας δεν φαίνεται απαρχαιωμένο.

Συμβουλή 6: Σκεφτείτε προσεκτικά τα ταλέντα και τις δεξιότητές σας

Η προηγούμενη εργασιακή εμπειρία σας και μια λίστα με εκπαιδευτικά προγράμματα λένε μερικά πράγματα για τις δεξιότητές σας, αλλά όχι τα πάντα. Επομένως, είναι σημαντικό να φέρετε για άλλη μια φορά στο προσκήνιο τα προσόντα και τις ικανότητές σας. Αυτό μπορείτε να το κάνετε σε ένα ξεχωριστό τμήμα στο οποίο επισημαίνετε το πολύ πέντε προσωπικές δεξιότητες. Διατηρήστε το βιογραφικό σας σύντομο, ευχάριστο, και το πιο σημαντικό, σχετικό. Σκεφτείτε προσεκτικά τη θέση εργασίας στην οποία κάνετε αίτηση. Τι δεξιότητες χρειάζεστε για να κάνετε αυτήν την εργασία και κατέχετε ήδη τα προσόντα που ζητάει η επιχείρηση; Αν ναι, τονίστε τα ακόμη περισσότερο και δώστε συγκεκριμένα παραδείγματα.

Σε αυτό το τμήμα του βιογραφικού σας είναι σημαντικό να ξεχωρίσετε τις τεχνικές και τις προσωπικές δεξιότητες. Οι τεχνικές δεξιότητες είναι οι ποσοτικές και αντικειμενικές δεξιότητες που έχετε, όπως η γνώση ενός συγκεκριμένου λογισμικού, εμπειρία με εξειδικευμένο εξοπλισμό ή γνώση μιας ξένης γλώσσας. Οι προσωπικές δεξιότητες είναι λιγότερο σαφώς υπολογίσιμες, αλλά εξίσου σημαντικές. Αυτές είναι οι προσωπικές ικανότητες που σας καθιστούν σπουδαίο υπάλληλο, όπως το να έχετε ευελιξία, καλή επικοινωνία, ομαδικότητα ή το να είστε καλοί στην επίλυση προβλημάτων. Απαριθμήστε και τεχνικές όσο και προσωπικές δεξιότητες για να παρουσιάσετε τον καλύτερό σας εαυτό.

Δημιουργήστε ένα επαγγελματικό βιογραφικό

Συμβουλή 7: Βελτιστοποιήστε το βιογραφικό σας για τον ψηφιακό κόσμο

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι αιτήσεις γίνονται ψηφιακά. Αυτό σημαίνει ότι ο εργοδότης ή ο υπεύθυνος προσλήψεων είναι πιθανό να ελέγξει το βιογραφικό σας στην οθόνη του υπολογιστή, σε ένα τάμπλετ ή σε ένα έξυπνο κινητό. Ως αποτέλεσμα, τις περισσότερες φορές μόνο τα δύο τρίτα του βιογραφικού σας είναι ορατά στην οθόνη του αναγνώστη. Να το έχετε αυτό κατά νου τοποθετώντας τις πιο σημαντικές πληροφορίες στο επάνω μέρος του βιογραφικού σας. Με αυτόν τον τρόπο προσκαλείτε τον αναγνώστη να κάνει κύλιση προς τα κάτω για περισσότερες πληροφορίες.

Έχετε περιέργεια να μάθετε πώς εμφανίζεται το ψηφιακό βιογραφικό σας σε μια οθόνη; Στείλτε το έγγραφο στο δικό σας φορητό υπολογιστή, τάμπλετ ή κινητό τηλέφωνο και δείτε ποιο μέρος του βιογραφικού σας σημειώματος είναι ορατό. Λείπουν βασικές πληροφορίες ή καταλαμβάνεται το μεγαλύτερο μέρος της οθόνης από μια φωτογραφία ή ένα γραφικό; Προσαρμόστε τη διάταξη του βιογραφικού σας και ελέγξτε το ξανά. Θέλετε να είστε απολύτως σίγουροι ότι το βιογραφικό σας εμφανίζεται καλά στον ψηφιακό κόσμο; Στείλτε το έγγραφο σε φίλους ή σε μέλη της οικογένειας που έχουν διαφορετικά κινητά και τάμπλετ για να μπορούν να ελέγξουν ότι το βιογραφικό σας εμφανίζεται πάντα όσο το δυνατόν καλύτερα.

Δημιουργήστε ένα μοντέρνο βιογραφικό σε χρόνο μηδέν

Είναι ξεκάθαρο: ένα μοντέρνο βιογραφικό πρέπει να πληροί πολλές απαιτήσεις. Μερικοί από τους κανόνες που συνήθιζαν να διαμορφώνουν το ιδανικό πρότυπο για χρόνια τώρα πρέπει να αφεθούν στην άκρη. Επιπλέον, ο σχεδιασμός του βιογραφικού σας παίζει ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο. Χρειάζεστε λίγη βοήθεια για τη σύνταξη του βιογραφικού σας ή αναζητείτε μοντέρνα πρότυπα που τραβούν αμέσως την προσοχή; Χρησιμοποιήστε τους εύχρηστους πόρους του CVmaker! Σας βοηθάμε να δημιουργήσετε το τέλειο βιογραφικό σε αυτήν τη σύγχρονη εποχή. Εμπνευστείτε από τα δείγματα κειμένου μας, κατεβάστε ένα από τα πρότυπά μας και αξιοποιήστε τον εύχρηστο δημιουργό βιογραφικών μας. Πριν το καταλάβετε, θα έχετε έτοιμο το βιογραφικό στα χέρια σας που θα σας βοηθήσει να κερδίσετε εκείνη τη δουλειά των ονείρων σας.

Δημιουργήστε ένα επαγγελματικό βιογραφικό

Σχετικά άρθρα

Περισσότεροι από 112.872 χρήστες έχουν δημιουργήσει ήδη το βιογραφικό τους

Με το CV maker, μπορείτε γρήγορα και εύκολα να δημιουργήσετε ένα διακριτικό και επαγγελματικό βιογραφικό μέσα σε 15 λεπτά.

Δημιουργήστε το βιογραφικό σας

Θα έχετε 65% περισσότερες πιθανότητες να βρείτε εργασία